Chicago, IL
57°
Mostly Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 6mph SW
Humidity: 38%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
52°F
50°F
46°F
45°F
43°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
64°F / 28°F
34°F / 23°F
45°F / 32°F
52°F / 39°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

NOVE ŠKOLE SRPSKOG JEZIKA U AMERICI I AUSTRIJI: Arno Gujon objavio radosnu vest za decu dijaspore!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon najavio je, povodom Dana maternjeg jezika koji se obeležava 21. februara, otvaranje dodatnih škola srpskog jezika u Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama.


„Prvi put po zvaničnom programu Republike Srbije, počeće škole za srpsku decu u SAD, tj. u Čikagu, Milvokiju, Arizoni, Detroitu i Dalasu. Da postoji interesovanje za škole srpskog jezika u Americi, uvideli smo iz kontakata s našim ljudima na nedavno održanom skupu dijaspore u Vašingtonu“, izjavio je Gujon.
Deset novih dopunskih škola srpskog jezika Uprava će, zajedno sa SPKD Prosveta, pokrenuti i u Austriji, a one će početi s radom od nove školske godine, u septembru.


„Srpski jezik je vezivno tkivo srpskog naroda gde god da živi i zbog toga evo već treća godina zaredom obeležavamo 21. februar, Međunarodni dan maternjeg jezika, a najbolji način je da motivišemo našu decu u dijaspori da nauče srpski i da ga međusobno govore“, rekao je Gujon.

PROČITAJTE VIŠE:

OVO JE NAJMANJE SELO U VOJVODINI: Nema školu, nema crkvu, ali ima nešto vrednije!

DEDA VIDOMIR (70) JE NAJSTARIJI INFLUENSER U SRBIJI: Prate ga hiljade ljudi, a zbog Fejsbuka su mu pobegle kokoške! (FOTO)

NESTAŠICA ŽENA NA SRPSKOM SELU: Nenad odlučio da kupi mladu iz Albanije, čeka da mu se javi na oglas!

Izvor: USDSE
Foto: USDSE (Stefan Morović)

YOU MAY LIKE