Chicago
75°
Partly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 1mph SE
Humidity: 61%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

NOVE NEVOLJE ZA TRAMPA: Još jedna američka država spremna da podigne optužnicu protiv bivšeg predsednika!

Američka država Džordžija spremna je da optuži Donalda Trampa za niz optužbi, uključujući reketiranje, zaveru i lažne izjave, navodi se u izveštaju objavljenom na veb stranici suda okruga Fulton.

Tužioci u glavnom gradu te američke savezne države, Atlanti, koji istražuju da li su se tadašnji predsednik Donald Tramp i njegovi saveznici nezakonito mešali u izbore u Džordžiji 2020, počeli su da iznose svoj slučaj velikoj poroti.

Bivša senatorka iz demokratske države Džen Džordan, koja je dobila sudski poziv da svedoči pred velikom porotom, rekla je napuštajući sudnicu okruga Fulton danas da je ispitivana oko 40 minuta.

Dve i po godine okružni tužilac Fultona Fani Vilis istražuje akcije koje su preduzeli Tramp i drugi u njihovim pokušajima da preokrenu njegov tesni poraz u Džordžiji od demokrate Džozefa Bajdena.

Bivši gradonačelnik Njujorka i Trampov advokat Rudi Đulijani i drugi izneli su navodne tvrdnje o rasprostranjenoj izbornoj prevari u Džordžiji.

PROČITAJTE VIŠE:

Trampov advokat Džon Istman takođe se pojavio tokom najmanje jednog od tih saslušanja i rekao da izbori nisu održani u skladu sa zakonom Džordžije.

Visoki zvaničnik u kancelariji državnog sekretara Gabrijel Sterling i njegov šef, državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger, obojica republikanci, odlučno su odbili optužbe o široko rasprostranjenim problemima sa izborima u Džordžiji.

Podseća se da je Tramp nazvao Rafenspergera 2. januara 2021. i nagovestio da bi najviši državni izborni zvaničnik mogao da pomogne da mu se „pronađu“ glasovi potrebni da pobedi Bajdena.

Upravo je objavljivanje snimka tog telefonskog razgovora navelo Vilis da otpočne istragu oko mesec dana kasnije.

POVEZANE TEME:

BROJ MRTVIH NA HAVAJIMA BLIZU 100: Sirene za opasnost se nisu oglasile, pokrenuta istraga!

ČUDO U NAJVEĆEM AMERIČKOM KANJONU: Dečak preživeo pad sa 30 metara visine, pa otkrio kako je došlo do nesreće!

NA MREŽAMA NEMA SKRIVANJA: Američki tužioci podneli nalog za pretres Trampovog Tvitera!

Izvor: Nova.rs
Foto: Tanjug / AP

YOU MAY LIKE