Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 7mph S
Humidity: 82%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
55°F
57°F
59°F
63°F
64°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 36°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

NOVA PUCNJAVA U AMERICI: Naoružani napadač ubio dve osobe u crkvi u Alabami! (VIDEO)

Usamljeni naoružani napadač ušao je u četvrtak u crkvu u južnoj američkoj državi Alabama i otvorio vatru na mali skup, ubivši dve osobe i ranivši jednu.

Zvaničnici kažu da je priveden neidentifikovani osumnjičeni za pucnjavu u episkopalnoj crkvi Svetog Stefana u predgrađu Birmingema, Vestavija Hils.

“Ovo nikada nije trebalo da se desi – u crkvi, u prodavnici, u gradu ili bilo gde”, rekla je guvernerka Kej Ajvi. “Nastavljamo da pažljivo pratimo situaciju”.

Prema podacima sa sajta crkve, Bumers potlok večera bila je zakazana za četvrtak uveče. Najava događaja na sajtu zamolila je ljude da “donesu jelo da podele” i pozvala ljude da “jednostavno jedu i imaju vremena za druženje”.

Pucnjava u crkvi u četvrtak je poslednja u nizu nedavnih pucnjava u Sjedinjenim Državama koje su ponovo pokrenule debatu o potrebi za reformom oružja. Prošlog meseca, 10 crnaca ubijeno je u rasističkom napadu na supermarket u Bafalu u Njujorku. Kasnije u toku meseca, 19 dece iz osnovne škole i dvoje odraslih ubio je naoružani napadač u Uvaldeu u Teksasu.

Hiljade ljudi okupilo se u subotu u Nacionalnom tržnom centru u Vašingtonu kako bi pozvali na strože mere kontrole oružja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / ABC News

YOU MAY LIKE