Chicago, IL
55°
Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 4mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
52°F
50°F
45°F
43°F
41°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
66°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
54°F / 39°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

NOVA GLUMICA U POPULARNOJ SRPSKOJ SERIJI: Nini su zbog nezgode morali da amputiraju deo ruke, ali nije dozvolila da je to poremeti

Glumica Dragana Mićalović igrala je jednu od glavnih junakinja serije „Igra sudbine“, Unu Hristić. Ipak, zbog drugih obaveza ona je u trećoj sezoni napustila snimanje, te se njen  lik nije pojavljivao, a sada dolazi do obrta, te će Unu igrati druga glumica.

U pitanju je Nina Proročić Rukavina, članica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Ona je u detinjstvu doživela nezgodu zbog koje joj je amputiran deo desne ruke, o čemu je javno govorila.

„Zapalio se peškir, pošto sam se inhalirala. Peškir je bio iznad mene, kad se zapalio ja sam refleksno odbranila svoje lice i skinula taj peškir sa lica, i tad je moja ruka nastradala. Morala je da usledi amputacija”, ispričala je glumica svojevremeno za emisiju “Dobro u ljudima”.

Ipak, Nina nije dozvolila da je ovo poremeti, te je učestvovala u svim aktivnostima i krčila svoj put ka glumi.

„Ja sve mogu, prva sam se popela na razboj, radila kompletnu gimnastiku, igrala odbojku, igrala sam folklor, bila sam solistkinja. Nema za mene prepreka, jedina prepreka mi je da isečem meso u tanjiru, ali sve ostalo mogu, tako da ja to ne smatram invaliditetom. Ja sam sama sebi najveća podrška. Jako je lepo imati podršku okoline, ali ja moram imati podršku same sebe da bih stigla tamo gde hoću“, istakla je Nina.

Izvor: Nova.rs Foto: Prva.rs

YOU MAY LIKE