Published 2 months ago

By Serbian Times

NOKAUT KOJI SE PAMTI: Medić iz okreta patosirao Amerikanca i zapalio UFC!(VIDEO)

Srpski MMA borac Uroš Medić priredio je pravu senzaciju u Solt Lejk Sitiju.

Popularni “Doktor” je tehničkim nokautom u trećoj rundi savladao favorizovanog Amerikanca Metjua Semelsbergera na UFC 291 spektaklu koji je održan u Americi.

Amerikanac je na startu borbe bio daleko opasniji rival. Srušio je Medića, napravio mu je nekoliko problema, u jednom trenutku desnicom ga je sjajno pogodio i poslao u nokdaun. Našao se naš borac u ozbiljnim problemima, ali je uspeo da prebrodi prvu rundu, kao i prvu polovinu druge u kojoj je Semelsberger takođe bio nešto bolji.

Medić je bio strpljiv, a kako je borba odmicala, Semelsberger je sve više usporavao, a Medić je podizao tempo borbe i preuzimao inicijativu.

Srbin je u treću rundu ušao s povredom desne potkolenice, ali ga ni to nije zaustavilo. Sredinom treće runde, prvo je uzdrmao Amerikanca, a onda krenuo u totalnu ofanzivu. Raspalio je rivala snažno u glavu iz okreta i poslao na pod, potom mu je zadao još nekoliko udaraca dovoljno da sudija prekine borbu.

Sjajnom Mediću ovo je najveći trijumf u karijeri.

Posle ove pobede Medić, član kluba “King’s MMA” u Los Anđelesu, ima skor 3-1 otkad je 2021. godine stupio u UFC. U profesionalnoj MMA karijeri ostvario je 9 pobeda i 1 poraz.

SAZNAJTE VIŠE:

SRBIJA JE ZEMLJA SPORTA: Atletičarke Topić, Vuleta i Vilagoš prve na svetskim rang listama!

TRI MEDALJE ZA SRBIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU U DŽIU-DŽICU: Nikola, Filip i Ivan zablistali u Mongoliji!

DOMINACIJA SRPSKOG PLIVAČA: Justin je uz rekord osvojio evropsko olimpijsko zlato!

Izvor: Kurir
Foto: REUTERS/Jeff Swinger-USA TODAY Sports

YOU MAY LIKE