Published 3 months ago

By Serbian Times

NJU SU IZABRALI KAO LEPŠU OD NAJLEPŠIH: Milica ponela titulu Kosovke devojke! (FOTO, VIDEO)

Milica Ivanović, apotekarka iz Gračanice izabrana je za najlepšu Kosovku devojku na 31. izboru koji je organizovan u okviru “Vidovdanskih svečanosti” u porti manastira Gračanica.
Za najlepšu se takmičilo devet devojaka iz svih delova Kosova i Metohije, a lentu prve i druge pratilje ponele su Anđela Staletović iz Štrpca i Milana Stevanović iz Goraždevca.

Nisam očekivala pobedu i vrlo sam uzbuđena što baš ja predstavljam moju Gračanicu. Konkurencija je bila jaka, sve devojke su bile prelepe – izjavila je lepa Milica.

Petočlanim žirijem predsedvala je novinarka i predsednica organizacija Mis Srbije i Mis Crne Gore i vlasnica licenci za Mis sveta Vesna Jugović Da Vinča, koja je rekla da su članovi žirija bili jednoglasni u izboru pobednice.

Izbor za “Kosovku devojku” postoji 31 godinu, to je mnogo duže nego što mi imamo licencu za mis sveta. Meni je bila velika čast. Bilo nas je petoro u žiriju i svi smo glasali za Milicu Ivanović iz Gračanice. Bila je najozbiljnija – rekla je Vesna Jugović.

Nositi tu titulu, kako je istakla, jeste veoma važno.

“Kosovka devojka” treba da bude uzor, pi-ar i ambasador lepote za sve mlade devojke. Ovaj izbor je izuzetno vredan jer se održava uoči Vidovdana, povezuje najznačajniji datum srpske istorije i veru – dodala je Vesna Jugović.

Manifestaciju Izbor Kosovke devojke, pratio je kulturno-umetnički program, a nastupili su ansambl “Venac” i brojni solisti koji su izvodili narodne izvorne pesme s Kosova i Metohije.

Organizator manifestacije bio je Dom kulture u Gračanici, a izboru je, uz nekoliko stotina posetilaca u porti manastira Gračanica, prisustvovao i episkop raško- prizrenski Teodosije.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, LANMI MIAMI, SRBIN U PORNO HOLIVUDU: Ljubim ruke svojim partnerkama, trudim se da predstavim Srbiju u najboljem svetlu! (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

INTERVJU, DUŠAN BLAGOJEVIĆ: Kako sačuvati pamet i dušu u lažnom svetu društvenih mreža!(VIDEO)

Izvor: Informer
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE