Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

IVAN POSEBNOM TEHNIKOM STVARA UMETNOST: Urezao Jokićev lik na drvo, a sada želi da mu lično uruči portret! (FOTO)

Ivan Đurić, pirograf iz Užica, svojoj kolekciji umetničkih radova rađenih neobičnom tehnikom pirografijom dodao je portret trenutno najboljeg košarkaša Nikole Jokića.

Za ovaj rad trebalo mu je 35 sati i želja mu je da ga lično uruči Nikoli.

Odavno sam planirao da uradim njegov lik, ali nekako nije bilo dovoljno vremena. A sada se sve poklopilo, i moje vreme i to što je Nikola Jokić postao najbolji igrač plej-ofa. Objavio sam portret na društvenim mrežama i to je izazvalo mnogo pozitivnih komentara. Čak je bilo i ponuda da ga otkupe. Ali, ja želim lično da uručim ovaj portret Nikoli i nadam se da će jednom biti prilike za to -kaže Ivan.

Posle sedam godina bavljenja ovom neobičnom umetničkom tehnikom Ivan je stekao rutinu, ali sa velikom pažnjom obrađuje svaki segment rada.

Kao i uvek treba pripremiti drvo, i to lipovo, onda se šmirgla, iscrta pa nagoreva pirografom. Portret Nikole Jokića radio sam oko 35 sati – otkriva nam Ivan.

Njegovi unikatni radovi nalaze se u domovima mnogih poznatih i slavnih ličnosti, poput boksera Majka Tajsona, američkog hip-hop muzičara Snup Doga, fudbalera Zlatana Ibrahimovića, ali i Emira Kusturice, Miloša Bikovića…

Ivan je uradio portret i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Pre godinu dana sam uradio i njegov portret. Poslao sam ga Fondaciji Đoković. Nažalost, nisam dobio povratnu informaciju da li je portret došao u njegove ruke – dodaje Ivan.

Koliko su interesantni, ali i neobični radovi zbog tehnike koju primenjuje, govori i to da su tekst i fotografije sa brojnim portretima poznatih, objavljeni i u američkoj knjizi “Verovali ili ne”, koja se štampa jednom godišnje.

O Ivanu i njegovim radovima pisao je i “Dejli mejl”, a Ivan skromno kaže da mu je drago i da je ponosan što je i svet čuo za ovu umetnost i Srbiju.

U Srbiji se, kaže, najviše naručuju slike sa likom partijarha Pavla, što su i njemu lično omiljeni radovi, kao i ikone.

PROČITAJTE VIŠE:

INTERVJU, LANMI MIAMI, SRBIN U PORNO HOLIVUDU: Ljubim ruke svojim partnerkama, trudim se da predstavim Srbiju u najboljem svetlu! (VIDEO)

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bismo mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

INTERVJU, DUŠAN BLAGOJEVIĆ: Kako sačuvati pamet i dušu u lažnom svetu društvenih mreža!(VIDEO)

Izvor: Informer
Foto: Printscreen Instagram @pyrography_djura

YOU MAY LIKE