Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph NE
Humidity: 86%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

NIŠLIJE ISPRED KUĆE NAŠLE OGROMNU OTROVNICU: Hrabra Tamara uhvatila zmiju i vratila je u prirodu!

Jedna porodica iz okoline Niša ostala je zatečena kada su u dvorištu svoje porodične kuće u selu Bovan ugledali poskoka dužine od oko pola metra.

Otrovnicu je, srećom, na vreme primetio vlasnik kuće i brzom reakcijom volontera iz Udruženja ZOO Planet, zmija je dislocirana van naseljenog mesta.

“Juče smo imali uspešnu intervenciju zbrinjavanja i dislokacije zmije poskoka (Vipera ammodytes) u selu Bovan u porodičnoj kući”, navode iz Udruženja ZooPlanet Niš u objavi na Fejsbuk profilu i dodaju:

“Zmiju je bezbedno preuzela naša sertifikovana volonterka Tamara Ristić i dislocirala van naseljenog mesta. Srećom, zmija je na vreme primećena od strane vlasnika kuće i brzom reakcijom naših volontera bezbedno preuzeta tako da niko nije povređen”, naveli su članovi ovog udruženja u objavi.

Poskok je najrasprostranjenija i najduža otrovnica u Srbiji.

Naseljava kamenjare, kanjone i hrastove šume, može da se prepozna po malom rogu na vrhu glave i cik-cak šari na ledjima. Dužina tela je oko 60 cm, a u nekim slučajevima može biti dužine i do 100 centimentara, stoji u objavi s ciljem informisanja javnosti.

Iz udruženja savetuju građane da, ukoliko imaju dvorište, bitno je njegovo redovno održavanje odnosno košenje trave kao i da se ne ostavljaju otpaci hrane koji mogu da privuku glodare pa samim tim i zmije.

POVEZANE TEME:

AVANTURA ZA TRI DRUGA: Zastavinim kombijem krenuli na 2.500 km dugo putovanje kroz bivšu Jugoslaviju! (VIDEO)

DRAMA NA VELEŽU: Hrvatica satima visila sa stene, izvlačilo je preko 100 spasilaca i helikopteri!

SPREČENA TRAGEDIJA U S. MITROVICI: Muškarac skočio sa mosta, dva hrabra mladića ga izvukla i spasila mu život!

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Facebook / Udruženje ZooPlanet Niš

YOU MAY LIKE