Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.76"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
63°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
64°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

NIKOLA TESLA DOBIO SVOJ TRG NA NIJAGARI: Severna Amerika odala priznanje srpskom geniju!

10. jula 2022. godine obeležena je 166. godišnjica rođenja Nikole Tesle, a otvoren je i prvi Trg Nikole Tesle u Severnoj Americi, na jednom od najlepših mesta na svetu, na Nijagarinim vodopadima.

Na manifestaciji Dan Nikole Tesle, koja se od ove godine na Nijagarinim vodopadima obeležava kao centralna manifestacija na nivou provincije Ontarijo, sakupio se veliki broj poštovalaca lika i dela Nikole Tesle iz gradova širom Ontarija.

Uz prisustvo velikog broja gostiju, i uz bogat kulturno-umetnički program, ovogodišnja manifestacija „Dan Nikole Tesle” bila je izuzetno svečana.

Na jednoj od najlepših pozornica sveta, sa pogledom na prelepe Nijagarine vodopade, Srpska škola Nikola Tesla sa dragim gostima, folklornim grupama Studenica iz Nijagare Fols, Sloga iz Vindzora, Vez iz Hamiltona i ostalim učesnicima, priredila je program dostojan značaja ovog dana.

Nakon svečane ceremonije na Trgu Nikole Tesle, u hidrocentrali (Niagara Parks Power Station) počeo je večernji šou sa svetlosnim i audio efektima u čast Nikole Tesle.

Ovogodišnja manifestacija završena je spektakularnim vatrometom i osvetljenjem Nijagarinih vodopada u bojama srpske zastave u čast velikog genija.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Najava ovog događaja bilo je svečano podizanje zastave Dana Nikole Tesle 7. jula, u prisustvu gradonačelnika Nijagare Fols gospodina Džima Diodatija, predstavnika Gradskog veća gospodina Vejna Tompsona, oca Milorada Delića i predstavnika Srpske škole “Nikola Tesla”.

Izvor: Borislav Živković / RTS Foto: Srpska škola

YOU MAY LIKE