Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

NI NAJVEĆA VRUĆINA IM NE MOŽE NIŠTA: Beograđani samoinicijativno očistili obalu Dunava na Dorćolu!

Dok Srbija gori zbog ekstremno visokih temperatura, i svi traže mesto u hladu i vodi, grupa građana tokom jučerašnjeg dana iznenadila je sve Beograđane. I oni su se spustili do reke, ali ne da se osveže, već da je očiste!

“Da pohvalimo ove ljude što nisu na bazenima i u hladu, nego čiste obalu kod 25. maja”, navodi se u objavi na Instagram profilu moj_beo-grad, uz priložene snimke ovih kako po najvećoj vrućini čiste nagomilano smeće.

Na snimcima se vidi velika količina granja uz samu obalu, kao i raznoraznog đubreta, ali i nekoliko savesnih građana sa kesama u koje skupljaju to đubre i odnose ga.

PROČITAJTE VIŠE:

Beograđani koji su videli ovaj post oduševili su se potezom ovih ljudi, koji nisu otišli da se u toj istoj reci osveže, već urade nešto plemenito, od čega će korist imati svi Beograđani – lepo i čisto mesto za šetnju.

Kako je napisala jedna korisnica, “da je znala o čemu se radi i sama bi se pridružila”. Međutim, neki su dodali: “Šta se ložite, prave mesto za splav”. Većina ipak ne misli tako, te su pozdravili ovu akciju.

“Svaka čast! Uz ovakve slike čovek da pomisli da ima nade za nas! Još jednom bravo!”, dodaju drugi.

“Bravo ljudine!”, “Bravo, treba i drugi da se ugledaju na njih, nego da prolaze i gledaju ih, umesto da im pomognu”, “Ovo je njihova dobra volja da to očiste. Ko je nadležan da to očisti?”, komentarišu i pitaju se drugi.

POVEZANE TEME:

AMERIKANAC POSETIO SELO KOD PIROTA: Oduševljen peglanom kobasicom i seoskom lepotom! (VIDEO)

NIŽU USPEHE I SANJAJU ZLATO: Gimnazijalci sumirali utiske sa matematičke olimijade u Japanu!

PRIJEPOLJE IMA SVOG NOVAKA ĐOKOVIĆA: Na završenom kosačkom Vimbldonu Dragoljub odneo pobedu! (FOTO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Instagram

YOU MAY LIKE