Chicago
61°
Partly Cloudy
5:15 am8:22 pm CDT
Feels like: 59°F
Wind: 11mph N
Humidity: 68%
Pressure: 29.9"Hg
UV index: 0
WedThuFri
70/57°F
70/55°F
75/59°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

NEVIĐENI TALENAT: Vuk (14) obara sve rekorde na takmičenjima u matematici i fizici, evo šta kažu njegovi profesori! (VIDEO)

Vuk Јanković, učenik devetog razreda OŠ “Vuk Karadžić”iz Trebinja, obara rekorde na republičkim takmičenjima, a njegova specijalnost su matematika, fizika i informatika.

Talenat kakav ima Vuk Јanković retko se viđa. Matematiku, fiziku, informatiku ima u malom prstu. Najbolji je ne samo u Trebinju već i u celoj Republici Srpskoj. Ne postoji zadatak koji do sada nije rešio. Koliko je talentovan pokazuje i podatak da je jedini učenik u hercegovačkoj regiji koji se u ovoj školskoj godini plasirao i sa rekordnim brojem bodova briljirao na čak tri republička takmičenja.

–Kada radiš ono što voliš sve je uživanje. Trud je izuzetno važan, ali i odricanje. Nekada morate da postavite prioritete da biste bili tamo gde želite da budete – kaže mladi Trebinjac.

PROČITAJTE VIŠE:

Nagrada je i izazov raditi sa ovakvim genijalcem, kažu njegovi profesori. Odavno je prevazišao svoje gradivo, pa ga više ne doživljavaju kao učenika, već kao kolegu ravnog sebi.

–Vuk sada sigurno može da parira 90 odsto učenika koji pohađaju gimnaziju, a ravnopravno bi se nosio i sa trećim razredom gimnazije – ističe profesor matematike Slađana Karadžić.

Uporan i temeljan, oštrouman, briljantan, a nadasve skroman momak, koji svoje znanje nesebično deli sa drugima, sve su to, kažu, epiteti koji krase ovog učenika. Vuk je, tvrde, talenat kakav se u ovoj osnovnoj školi, a verovatno ni u celom Trebinju, nije zapamtio, prenosi RTRS.

–Nisu u pitanju samo rezultati, već celokupan njegov odnos i rad u školi. Ako možemo za nekoga da kažemo da je savršen učenik, onda sigurno možemo reći da je to on – naglašava direktor škole Aleksandar Vukanović.

Za samo tri sedmice, u tri različita takmičenja iz tri predmeta, Vuk se pokazao kao najbolji u Republici Srpskoj, a da li je bez premca u celoj državi pokazaće uskoro na juniorskoj olimpijadi iz fizike i matematike.

POVEZANE TEME:

ITALIJANKA SREĆU PRONAŠLA NA SRPSKOM SELU: Muze koze, pravi sireve i sapune, a njeno dete raste zdravo! (FOTO)

HEROJSKI PODVIG LEKARA IZ ALEKSINCA: U jednom danu izveli 7 laserskih operacija kolena! (FOTO)

PODRŠKA U TEŠKIM DANIMA: Dečja pozorišta u Beogradu besplatno otvaraju svoja vrata!

Izvor: RTRS
Foto: Printscreen YouTube / RTRS vijesti

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!