Chicago
61°
Mostly Cloudy
5:15 am8:22 pm CDT
Feels like: 59°F
Wind: 9mph N
Humidity: 60%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
WedThuFri
70/55°F
70/55°F
73/61°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

CIA REGRUTUJE ŠPIJUNE NA JUTJUBU: Objavili i snimak u kojem pozivaju Ruse da podele svoje tajne! (VIDEO)

Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je snimak kojim pokušava da vrbuje špijune, odnosno Ruse nezadovoljne ratom u Ukrajini i životom u Rusiji, da podele svoje tajne.

CIA je prvo objavila video na Telegramu, a zatim i na drugim društvenim mrežama, uključujući Twitter, Instagram i Facebook. Video se završava uputstvima kako anonimno i sigurno stupiti u kontakt s CIA-om, prenosi CNN.

Službenici CIA-e koji su uključeni u projekt navode da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila istorijsku priliku “da Rusi dođu k nama i daju potrebne informacije CIA”.

Neimenovani službenik CIA-e poručio je Rusima da ih “agencija razume bolje nego što misle” i dodao kako ovim snimkom žele da se demistifikuje proces kontaktiranja CIA-e, piše CNN.

Poruka, prema jednom zvaničniku, za koju se nadaju da Rusi koji rade u osetljivim poljima sa pristupom vrednim informacijama sada čuju jeste: “Razumemo vas, možda bolje nego što mislite”.

“Želeli smo da prenesemo Rusima na njihovom jeziku da znamo kroz šta prolaze”, dodao je zvaničnik, koji je pod uslovom anonimnosti razgovarao o osetljivom projektu.

CIA je ovim projektom ciljala na grupu ruskih državljana, za koje veruje da ih ima na hiljade, koji bi mogli da imaju vredne informacije. Mnogi od njih možda ne znaju kako da stupe u kontakt s CIA-om ili misle da informacije koje imaju nemaju neku posebnu vrednost.

Zvaničnik insistira na tome da video “apsolutno ne” treba da bude zapaljiv ili da podstakne nemire među širom populacijom, već cilja na pojedinve koji možda imaju vredne informacije.

PROČITAJTE VIŠE:

U snimku se ne spominje Putin ni rat u Ukrajini.

“Ukrajina je na prvom mestu, ali to je manje-više simptom nečeg većeg. U Rusiji uvek postoje pojedinci koji se identifikuju sa onim što imamo da kažemo ovde”, rekao je jedan zvaničnik.

U videu koji traje dva minuta prikazuju se Rusi koji žive svakodnevni život, naizgled razmišljajući o važnim odlukama. Kroz ceo snimak provlači se tema porodice.

“Zbog mojih postupaka, živećemo dostojanstveno”, govori narator na ruskom dok žena u automobilu telefonom kontaktira CIA, pre nego što se pojavi logo agencije i uputstva za kontakt.

POVEZANE TEME:

EKSKLUZIVNO, ŠTA KAŽU CIA DOKUMENTA: Kako je Tito prebacio 70 fabrika iz Srbije u Sloveniju i Hrvatsku…

ISPOVEST SINA CIA AGENTA: Moj otac je bio špijun u Beogradu, vodili smo dvostruki život!

BELEŠKE TAJNOG AGENTA: Ovako su izgledali počeci CIA operacija u Srbiji (FOTO)

ŠOKANTNI CIA IZVEŠTAJI O TREPČI: Najveći rudnik olova u Evropi je u fokusu SAD već 70 godina! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen YouTube / Central Intelligence Agency

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!