Chicago, IL
55°
Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 4mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
52°F
50°F
45°F
43°F
41°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
66°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
54°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

NEVEROVATAN USPEH: Naša Vasilija je najlepša tinejdžerka Amerike!

Izbor za miss Nevade u tinejž kategoriji održao se 7. novembra 2021. godine a pobeda je otišla u ruke Vasilije Bošković, ali mlada Srpkinja se tu nije zaustavila i svoju lepotu potvrdila je i na nacionalnom takmičenju Sjedinjenih Država na kojem je takođe proglašena za najlepšu i iza sebe ostavila brojne predstavnice drugih stejtova Sjedinjenih Država.

Mlada Vasilija je osvojila nacionalnu titulu 19. februara, predstavljajući sve tinejdžerke Nevade. Od 7. novembra kada je izabrana za Miss Nevade njeno angažovanje je krenulo ulaznom putanjom, dobila je brojne poziva za održavanje javnih nastupa i za period od samo nekoliko meseci uručene su joj dve kongresne nagrade za doprinos podizanju svesti kod omladine, od strane dva senatora!

Inače, ova tinejdžerka svakodnevno radi na sebi, svom obrazovanju ali i na podizanju svesti kod svojih vršanjaka u brojnim oblastima kao što je važnost govorenja istine, a koje su od velike važnosti za mlađu populaciju.

Ona se može pohvaliti crnim pojasom, drugog stepena u tekvondou ali i diplomom sa “FBI Teen Academie”.

Kao govornik panela “There Is No Hero In Heroin” koji je posvećen okončanju razaranja koje uzrokuje upotreba nedozvoljenih supstanci u porodicama i ostalim društvenim skupinama, ova tinejdžerka je pred oko 800 prisutnih svojim govorom ukazala na podizanje svesti o očuvanju mentalnog zdravlja, nastojeći da ukaže na važnost ulaganja u sistem podrške upućivanja, edukacije i pomaganja široj javnosti kojoj je pomoć neophodna.

Koliko je njen društveni rad propraćen, ukazuje i činjenica da je brojni samiti koji se održavaju u Nevadi žele u svojim redovima!

Vasilija Bošković povrh svog društvenog angažovanja ispunjava sve redovne školske obaveze u školi “Bishop Gorman”, koju pohadja kao učenica ll godine.

Njena platforma „Vreme, istina i ti“ donela je potpunu drugačiju perspektivu gledanja na svet svim ovdašnjim tinejdžerima.

Sa ovakvom ambicijom verujemo da će njena zalaganja biti sve većeg obima i da će u najboljem svetlu raditi na promociji svoje generacije u ime svih tinejdžera Sjedinjenih Američkih Država.

Piše: Bojana Kovačević / Serbian Times Foto: Privatna Arhiva

YOU MAY LIKE