Chicago
68°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 9mph NE
Humidity: 82%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

NEVEROVATAN PRIZOR: Srndać preplivava jezero kako bi u Bosni našao partnerku! (FOTO)

Da i životinje mogu biti i te kako izbirljive kad je u pitanju potraga za partnerom možda najbolje dokazuju srndaći na planini Tari. Kad krene sezona njihovog parenja mnogima od njih nije teško da preplivaju jezero Perućac kako bi pronašli ženku. Meštani koji tuda plove svojim čamcima tokom leta često se sureću upravo sa ovim prizorom.

“Od kako krene sezona parenja srndaća, skoro svakodnevno ih vidimo kako plivaju sa namerom da stignu na susednu obalu i u susednu državu Bosnu, najverovatnije u potrazi za ženkom. Kad god se nađemo u prilici pratimo čamcem ove životinje kako ne bi došli u potencijalnu opasnost. Iako znaju da plivaju voda može biti veoma nepredvidiva. Skoro smo uočili baš maldog srndaća kako pokušava preći obalu i plovili smo za njim sve dok nije bio na kopnu i na sigurnom”, rekao je Radisav Mićović iz Bajine Bašte.

Da li na Tari nema dovoljno ženki, ili su ipak one u Bosni i Hercegovini za njih bolje i privlačnije to još nije poznato, ali činjenica je da su padine ove planine izuzetno bogate srnećom divljači. Međutim ako se ima u vidu da tokom sezone parenja mužjak prati srnu 4 dana, a potom je napušta i traži drugu, kao i da tokom sezone oplodi četiri do pet srna, vrlo je moguće da za tolike potrebe na Tari ih nema u dovoljnom broju, pa pomoć i lepšu polovinu traže preko granice.

PROČITAJTE VIŠE:

LAUŠEVIĆ HITNO PREBAČEN U BOLNICU: Glumcu se stanje naglo pogoršalo, o njemu brine veliki broj lekara!

PLJUVALA SRBE, PA PONOVO UDARILA NA NOVAKA: Bivša teniserka tvrdi da je Noletova pobeda neregularna! (FOTO)

MAJKA MI JE UMRLA OD IZLIVA KRVI NA MOZAK, A OTAC ALKOHOLIČAR ME JE ISTERAO IZ STANA: Potresna ispovest mame najbolje srpske atletičarke, Ivane Vulete! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE