Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA MEDICINSKU SESTRU IZ BRITANIJE: Svirepo ubila 7 beba, pa fotografije slala roditeljima!

Lusi Letbi, medicinskoj sestri iz Velike Britanije koja je proglašena krivom za ubistvo sedam beba, danas je izrečena presuda – doživotna robija.

Ona je osuđena i za pokušaj ubistva još šest beba, koje je pokušala da otruje ubrizgavanjem insulina, mleka ili čak vazduha u njihova tela, javlja BBC.

Lusi je koristila noćne smene za napade jer je znala da roditelji verovatno tada neće posetiti odeljenje za neonatologiju. Takođe, fotografije ubijenih beba je slala roditeljima.

Podsetimo, nedavno je za zapadne medije izvor koji poznaje policijsku istragu otkrio da su detektivi identifikovali oko 30 beba koje su pretrpele „sumnjive“ incidente u bolnici Grofice od Čestera u kojoj je Letbi radila.

Utvrđeno je da je Letbi (33) bila na dužnosti tokom svakog od neobjašnjivih kolapsa novorođenčadi. Policija ispituje i medicinske kartone beba rođenih u ženskoj bolnici u Liverpulu u kojoj je Letbi takođe radila.

Iz policije navode da je „nemoguće“ izneti tačan broj slučajeva jer je istraga, u kojoj radi između 60 i 70 detektiva, još uvek otvorena.

Obim i izazov istrage su ogromni, ne samo zbog broja uključenih beba i vremena koje je prošlo od njihovog rođenja – već i zbog toga što su medicinski dokazi neverovatno složeni.

Među njenim žrtvama su bila dva identična brata trojke, ubijena u razmaku od 24 sata jedan od drugog, novorođenče teško manje od 1 kilograma kome je ubrizgan vazduh, i devojčica rođena prevremeno, koja je ubijena iz četvrtog pokušaja.

PROČITAJTE VIŠE:

LAUŠEVIĆ HITNO PREBAČEN U BOLNICU: Glumcu se stanje naglo pogoršalo, o njemu brine veliki broj lekara!

PLJUVALA SRBE, PA PONOVO UDARILA NA NOVAKA: Bivša teniserka tvrdi da je Noletova pobeda neregularna! (FOTO)

MAJKA MI JE UMRLA OD IZLIVA KRVI NA MOZAK, A OTAC ALKOHOLIČAR ME JE ISTERAO IZ STANA: Potresna ispovest mame najbolje srpske atletičarke, Ivane Vulete! (FOTO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Youtube/ Talk TV

YOU MAY LIKE