Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NNW
Humidity: 73%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
64°F
66°F
68°F
72°F
75°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
75°F / 57°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

NEVEROVATAN MUZEJ FUDBALA: Vladan 30 godina skuplja šalove, dresove i sličice fudbalera! (FOTO)

Vladan Rajaković iz požeškog sela Lopaš nije ostvario svoju dečaku želju da zaigra fudbal na najvećim evropskim stadionima, ali ga je ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu navela da u svojoj kući napravi muzej fudbala. Kao način da sačuva sve svoje ono što je doneo sa putovanja, Vladan se odlučio da jedan deo svoje kuće pretvori u mini muzej u kome su se pored salova, našli i dresevi raznih igrača, ali i albumi za sličice svetskih i evropskih prvenstava još od 1994. godine.

“Ovde imam preko 100 šalova koje sam doneo sa različitih utakmica, na nekim utakmicama nisam bio je to tada nije bilo moguće, ali sam uspeo da kupim šal, naravno jedan od dražih šalova svakako jeste iz našeg ovde lokalnog kluba u kom i dan danas igram fudbal. Dreseva ne znam koliko imam, ali imam ih mnogo, od 1994. godine sakupljam i albume za sličice sa prvenstava i skoro da su svi popunjeni..Fudbal mi je doneo mnogo dobrih prijatelja, kumova, zahvaljujući njemu upoznao sam dosta dobrih ljudi”, kaže Vladan.

Fudbal je zavoleo još kao mali, počeo je da ga igra u osnovnoj, a kasnije i da trenira u srednjoj školi u FK Mladost iz Lučana, nije imao sreće da zaigra za neki veliki klub, kao što svi dečaci maštaju, ali je ostvario svoju želju da ode i gleda utakmice velikih klubova, pre svega ligu Kalčo. Sa tih putovanja nosi brojne uspomene.

Kada smo jednom prilikom išli Azurnom obalom u jednom od marketa sreo sam Falkaa, jednog od najboljih fudbalera u tom momentu. Prvo neverovatan šok, Falkao i ja zajedno u supermarketu, tu smo se slikali i malo porazgovarali, pokazao sam mu neke finte”, priča skroz smeh Vladan Rajaković.

Ipak kao jednog od najvećih razočarenja seća se kada je na finalu Kupa izmedju tada prejake Barselone i Atletiko Bilbaa.

“Prešli smo nekoliko hiljada kilometara da bismo tada gledali možda i najbolje fudbalere ikada, očekuvajući golove, međutim utakmica je bila takva kakvoj se niko nije nadao, čak je i Mesi pogodio prečku iz penala, a na kraju je Barselona pobedila na penale. Zbog toga mi je bilo jako krivo”, kaže Vladan.

Vladan i te kako voli da istakne da mu je ljubav prema fudbalu donela i veliki broj prijatelja, a jedan od njih je i Marko Brkić sa kojim je i išao po Evropi kako bi osetili čari navijanja na najvećim stadionima.

“Upoznali smo se kada su jedan drugar i Vladan tražili društvo za odlazak u Italiju, zajedno smo otišli na tri utakmice tamo i tako smo krenuli da se družimo, dosta dugo se i znamo, tamo smo se i pobratimili. Doneo sam mu nekoliko šalova, zapravo, gde god je Zvezda igrala u Evropi odatle sam mu donosio šalove, iz Napulja, iz Pariza. To su bili šalovi specijalni rađeni za te utakmice” rekao je Marko Brkić.

Jedna želja koja mu se još nije ostvarila jeste da prisustvuje najvecem argentinskom derbiju izmedju River Plate i Boke Juniors zbog atmosfere koju znaju da naprave samo argentinski navijaci.

PROČITAJTE VIŠE:

BLAGOSLOV TROJERUČICE: Čudotvorna ikona Presvete Bogorodice Trojeručice stigla sa Hilandara u Suboticu!

SRBI U NEMAČKOJ KORAK BLIŽE DVOJNOM DRŽAVLJANSTVU: Po novom zakonu “papiri” posle pet godina!

NAJSTARIJA SRPSKA KLETVA NASTALA JE NA KOSOVU: I dan danas se koristi, a bacio ju je knez Lazar!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE