Connect with us

Srbija

NEVEROVATAN GEST VRAĆA VERU U LJUDE: Lekcija za sve nas i lepo lice Srbije (FOTO)

Published

on

Nekad nam se čini da društvo srlja u propast, da smo sve gori jedni prema drugima i da su ljudi spremni na razne gadosti. A onda nas neke sitnice podsete da ipak ima nade. Takva je poruka ostavljena na jednom parkingu u Srbiji.

Kako smo svedoci nervoze, psovanja i kletvi u saobraćaju, bahatih vožnji i bežanja sa mesta udesa, prepiska u kojoj dva vozača iskazuju najveće moguće poštovanje i ljudskost jedan prema drugom, zaista je retkost.

“Zamolio bih poštenog čoveka koji je juče (5.mart) ovde na parkingu zakačio Renault Clio i ostavio novac za štetu, da ako opet vidi taj auto na parkingu ostavi broj telefona na brisaču kako bih mu vratio novac jer je 90 odsto te štete već bilo na autu ranije”, poruka je sa parkinga koja je objavljena na Instagram profilu “Kako i zašto”.

Zaista je pošteno što je vozač koji je zakačio Renault, nakon što je video da je auto već oštećen i znajući da njegov vlasnik možda ne bi ni primetio nova oštećenja, ipak ostavio novac. A onda je još lepše što vozač Renault automobila nije samo uzeo pare, već ih je ponudio nazad – to je tek, čini nam se, dosta retko.

I ovo je Srbija 💞

Posted by Biljana Ćuluman on Tuesday, March 9, 2021

Ne zna se na kom se parkingu odigrala ova drama sa srećnim krajem, ali je poruka oduševila ljude. Nizali su se pozitivni komentari.

“Poštenje, tako retka pojava”.

“Oboma svaka čast”.

“Ako je istina…ima nade za nas!”

Ovaj lep primer iz naše svakodnevice savršena je ilustracija čuvene rečenice “dobro se dobrim vraća”. Iako je ovo sitnica, dovoljno je da nam bar malo ulepša dan.

Izvor: Nova.rs
Foto: Pixabay, Printscreen Facebook / Biljana Ćuluman

Advertisement