Connect with us

aktuelno

NEŠTO SE PROMENILO: Fejsbuk više ne briše objave o nastanku korone u laboratoriji!

Published

on

Fejsbuk više neće zabranjivati objavljivanje teorija koje tvrde da je kovid-19 veštački stvoren, u trenutku kada se u SAD ponovo raspravlja o hipotezi po kojoj je virus “pobegao iz laboratorije u Kini”.

„U svetlu istraga koje se upravo vode o poreklu kovida-19 i u dogovoru sa zdravstvenim stručnjacima, više nećemo uklanjati s naših platforma objave o tome da je kovid-19 stvorio čovek i da je proizveden“, istakla je kalifornijska grupacija na svojoj mrežnoj stranici.

Ova društvena mreža kojom se koristi oko 3,45 milijarde ljudi, na najmanje jednoj od svojih četiri platforme (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) postupa suprotno od ranijih pravila o dezinformisanju u vreme kovida-19 koja su još u februaru bila aktualizovana.

Twitter pak nije promenio pravilo o dezinformisanju u vezi s kovidom-19.

Fejsbukov zaokret je podstakao brojne reakcije konzervativaca i pristalica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa koji optužuju velike društvene mreže da su ih ućutkivali kada su na početku pandemije isticali da je kovid veštački stvoren.

„Godinu dana su uklanjali te navode klevećući Trumpa i republikance zbog ‘teorije zavere’, stavljajući na crnu listu konzervativne medije i zabranjujući nas“, objavila je na Twitteru blogerka Keli Sadler, bivša savetnica Donalda Trampa.

Izvor: N1
Foto: Pixabay

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement