Connect with us

Srbija

NEPROCENJIVA ZAOSTAVŠTINA SRPSKOG NARODA:“Zakonik cara Stefana Dušana” najbolja knjiga u 2020.

Published

on

“Zakonik cara Stefana Dušana”, autora Đorđa Bubala i ilustratora Boleta Miloradovića, u izdanju Mladinske knjige proglašena je za najbolju kragujevačku knjigu objavljenu u 2020. godini.

Osim sadržaja i opreme u funkciji preglednosti, kao i isticanja i afirmisanja neprocenjivo vredne zaostavštine srpskog naroda, uz visoko kvalitetan i originalan umetnički rad Boleta Miloradovića, knjigu posebnom čini i jezik, lako čitljiv i prilagođen savremenom čitaocu, navodi se u obraloženju žirija koji su činili istoričarka umetnosti Maja Stanković, novinar Zoran Mišić i bibliotekarka Marija Rakić Šaranac.

U Kragujevcu je tokom 2020. godine objavljeno 216 knjiga, 20 manje nego prethodne godine.

PROČITAJTE JOŠ:

INTERVJU, RANKA RAŠIĆ, NAJ SRPKINJA 2020: Ponosna sam što sam prva Srpkinja gradonačelnica u Australiji! (VIDEO)

BRAVO PROFESORE: Aleksandar Kavčić izabran za “Izuzetnu ličnost”

MLADI GENIJE: Nikola (21) izumeo revolucionarnu rukavicu za slepe!

Povelja za najbolju knjigu godine dodeljuje se u okviru tradicionalne manifestacije “Dani kragujevačke knjige”, a nosioci tog priznaja između ostalih su književnici Vidosav Stevanović i Boro Drašković.

Ovogodišnja manifestacija, koja je danas otvorena, trajaće do 25. februara, a svi programi odvijaće se u on lajn formatu.

Tokom manifestacije u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” smenjivaće se brojni programi posvećeni kragujevačkom izdavaštvu i drugim oblicima zavičajnog stvaralaštva.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Mladinska.rs

Advertisement