Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph NE
Humidity: 86%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

NEPRAVDA: Dvojica Srba koji su uhapšeni na Jarinju dobili jednomesečni pritvor!

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor dvojici Srba iz centalne Srbije, pod sumnjom da su izvršili krivično delo “pripremanje terorističkih dela protiv ustavnog poretka tzv. Kosova”, potvrdio je advokat Miloš Delević.

Prema njegovim rečima, S. J. i I. S. su uhapšeni na administrativnom prelazu Jarinje, optuženi su za posedovanje oružja i vršenje krivičnog dela huliganstvo, kao i da su došli na Kosovo i Metohiju kako bi se pridružili protestima na severu.

-Oni u svojim automobilima nisu imali apsolutno ništa čime bi mogli da ugroze ustavni poredak Kosova. Nisu imali vatreno oružje, ni eksplozivna sredstva, pa smo kolega Pantović i ja, postavili pitanje, čime su to ugrozili ustavni poredak Kosova. Naravno, sud je usvojio ovaj apsolutno neosnovan zahtev tužilaštva. Nažalost, nismo bili iznenađeni – rekao je Delević .

Kaže da je pritvor određen na zahtev Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova, a da će zajedno sa kolegom Ljubomirom Pantovićem, uložiti žalbu Apelacionom sudu na rešenje o određivanju pritvora.

Delević je dodao i da će uhapšeni Srbi ostati u pritvoru u Prištini i da čekaju odluku u koji će kosovski zatvor biti prebačeni.

PROČITAJTE VIŠE:

PRONAŠLI REŠENJE: Makron i Šolc predložili nove izbore na severu KiM!

MIRNI PROTESTI SRBA ŠIROM KIM: U Leposaviću poveli kolo, ori se “Veseli se srpski rode”! (VIDEO)

VUČIĆ ZA CNN: Srbija ispunjava sve međunarodne obaveze, a Kosovo ni onu jedinu koju ima! Nijednim vojnikom nismo ušli… (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE