Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

NEPOKOLEBLJIVI BORAC: Milenko uprkos cerebralnoj paralizi ostvaruje svoje snove! (FOTO)

Borski atletičar i humanitarac Milenko Janićijević (31) iz Bora i ove godine ispunio je svoj san.

Iako boluje od celebralne paralize od svog detinjstava on ne posustaje. Sport je nešto što ga održava i čemu se okrenuo u potunosti, a svoj najveći san u životu, kako kaže ovaj mladić, ostvario je i ovoga puta.

Da bude deo osmočlane ekipe, uz pripadnike Uprave Pogranočne policije , SAJ-a i Vojske Srbije koji su i ove godine učestvovali na tradicionalnom Cerskom maršu, Šabac –Tekeriš.

Na putu da se poklone senima slavnih Srpskih junaka, i ove godine našlo se blizu hijadu učesnika.

-Nije bilo svejedno, bila je velika vrućina, ali meni ne pad teško ništa. Trasu od 37 kilometara prešao sam za šest sati i 50 minuta i kada sam zajedno sa ovim ljudima iz ,”Beolaser lige” koja nas okuplja iz svih krajeva i naravno uz pripadnike Policije , Vojske Srbie , Saj-a , meni većeg zadovoljstva nema. Prihvatili su me kao da sam deo njih, sa Srpskom Žandarmerijom inače trčim od 2020. godine, kada smo započeli sardnju i još jednom podvlačim za mene je to najveća čast u životu i privilegija koju ne dobija svako. Sa Biljanom Veljković-Konteska pripadnicom SAJ-a sam često puta zajedno, na mnogobrojnim takmičenjima , maratonima i polumaratonima i uz nju se osećam siguran. Bilja mi je uz sve ostale uzor, da nikada ne posustanem – kaže ovaj humanitarac velikog srca.

Cerski Marš mu je od izuzetnog značaja. Ove godine 14. put u avgustovskoj nedelji jubileja zajedno sa ovim ljudima, čiji poziv zaslužuje po Milenkovoj priči uvažavanje i čast, pešači putevima Cerskih junaka koji su svijim delima ispisivali Srpsku istoriju i za njega to prilika koja se ne propušta.

-Marširati 37 kilometara je veliki zalogaj, imajući u vidu moju bolest. Ali i ovoga puta sam pobedio sebe, pobedio bolest i dokazao da kad želim nešto mogu sve. I ovoga puta smo bili u prilici da preispitamo sebe koliko smo dostojni ljudi koji su živote dali za sve nas , pa u tom pogledu ovih 37 kilometara je nešto najmanje što smo mogli da učinimo u odnosu na njihova velika dela – ovako razmišlja Borski humanitarac, Milenko Janićijević.

PROČITAJTE VIŠE:

“SRBIJA BRINE O SVOM NARODU, GDE GOD DA ŽIVI”: Arno Gujon ugostio 200 dece iz Crne Gore, preko 800 iz regiona!

IVANKI NEMA RAVNE: Poljoprivrednica iz Banata u osmoj deceniji ponosno vozi traktor i do 10 sati dnevno! (FOTO)

LISTA NAJUKUSNIJIH SRPSKIH JELA: Veštačka inteligencija dala svoj sud, ovo niko nije očekivao!

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE