Chicago, IL
28°
Cloudy / Wind
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 23mph N
Humidity: 74%
Pressure: 29.95"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SunMonTueWedThu
57°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F
48°F / 34°F

Published 1 year ago

By admin

NEOBIČNI POTEZI ILONA MASKA: “Sahranio” Tviter, podigao gusarsku zastavu i zaposlenima postavio ultimatum!

Zaposlenima u „Tviteru“ rečeno je da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene, piše Bi-Bi-Si. U međuvremenu, vlasnik kompanije Ilon Mask postavio je gusarsku zastavu sa svog naloga, a ubrzo i mim sa sahranjenim „Tviterom“, pa se mnogi pitaju šta se tačno dešava iza kulisa jedne od najvećih društvenih mreža na svetu.

U poruci, u koju je Bi-Bi-Si imao uvid, navodi se da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene i da će biti otvorene u ponedeljak. Razlog za zatvaranje nije naveden.

Takođe, zaposleni se mole da se povinuju politici kompanije tako što o poverljivim informacijama neće razgovarati na društvenim mrežama ili sa novinarima.

Kao da čitava situacija u Tviteru nije dovoljno čudna, Mask je sa svog naloga na mreži postavio gusarsku zastavu bez ikakvog daljeg komentara. Ubrzo posle toga postavio je i mim na kom aludira da je stari „Tviter“ sahranjen.

Pre dva dana Independent i Vašington post su preneli da je zaposlenima u „Tviteru“ rečeno da će morati da rade duge smene visokim intenzitetom ili da napuste kompaniju.

U imejlu se zahtevalo da radnici, ako žele da ostanu u kompaniji, moraju odmah da se izjasne da prihvataju nove uslove. U protivnom, dobiće otkaz uz tri mesečne plate.

Početkom meseca, novi menadžment „Tvitera“ otpustio je 50 odsto radne snage.

Današnje obaveštenje o privremenom zatvaranju kancelarija dolazi u trenutku kada veliki broj zaposlenih nije pristao na nove tražene uslove i dao otkaz.

Na Tviteru je počeo i da trenduje haštag #LoveWhereYouWorked uz salutirajući emodži kao znak da napuštaju kompaniju.

Bivši radnik, koji je za Bi-Bi-Si govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da „kada se prašina slegne, u kompaniji će verovatno ostati manje od 2.000 radnika”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE