Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 84%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
55°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 45°F
63°F / 50°F

Published 5 years ago

By Vera

NEĆEMO BRENU, HOĆEMO BOLJI ŽIVOT! Vranjanci potpisuju peticiju protiv preskupog koncerta!

Lepa Brena nije poželjna na kulturnoj manifestaciji “Dani Vranja”, koja se održava od 22. do 25. avgusta, jer neki građani misle da je preskupa. Zbog toga su pokrenuli i peticiju da se spreči njen nastup i da se novac koji bi ona stavila u džep uloži u bolnice i škole, pa čak i toalete.

Pre nekoliko dana na zvaničnom sajtu za potpisivanje peticija osvanuo je zahtev da se stopira nastup folk dive u Vranju, koji je zakazan za 23. avgust. Nezadovoljni građani s juga smatraju da organizator manifestacije – Turistička organizacija Vranja i pokrovitelj Grad Vranje bacaju uzalud njihov novac na nepotrebne stvari.

U zahtevu se traži da se povodom manifestacije Dani Vranja ne dovodi Lepa Brena, čija je cena za nastup 15.000 evra, kao ni svi ostali pevači koji imaju visoke zahteve i cene, već da se taj novac uloži u bolnice, škole i grad.

“Lepu Brenu možemo slušati i na radiju. Pozivam i ostale gradove da se uključe u akciju i pomognu da novac ovog grada bude uložen u korisne i vredne stvari.”

“Dok su školski i bolnički toaleti u haosu, a uslovi u bolnicama na minimalnom nivou, ova tradicionalna kulturna manifestacija može da prođe i bez popularnih pevačica.”

Zbog toga je jedan Vranjanac pokrenuo onlajn peticiju da se spreči Brenin nastup.

“Lepu Brenu možemo slušati i na radiju. Pozivam i ostale gradove da se uključe u akciju i pomognu da novac ovog grada bude uložen u korisne i vredne stvari. Ja kao autor zaista ne znam koliko je potrebno glasova, ko to primećuje, kome to sajt prosleđuje, da li će uroditi plodom, i čiji, odnosno iz kojih zemalja glasovi važe. Ali sam vam svakako zahvalan na potpisu i na podeli peticije na vašim profilima na društvenim mrežama”, piše u zahtevu neimenovanog autora.

“Lepa Brena je nešto što je poslednje potrebno ovom gradu. Ovom gradu su prvenstveno potrebni bolji uslovi života, bolji uslovi u svakom smislu. Je l’ narod koji ovde jede paštetu svakog dana i radi za manje od 20.000 dinara mesečne plate treba da ide i veseli se njenom koncertu? “

Svaki potpisnik peticije u mogućnosti je da napiše i svoje mišljenje, što je većina uradila.

“Slažem se s navedenim u peticiji. Lepa Brena je nešto što je poslednje potrebno ovom gradu. Ovom gradu su prvenstveno potrebni bolji uslovi života, bolji uslovi u svakom smislu. Je l’ narod koji ovde jede paštetu svakog dana i radi za manje od 20.000 dinara mesečne plate treba da ide i veseli se njenom koncertu?” pita se jedan potpisnik.

Inače, pored Brene, na Danima Vranja nastupiće i Merima Njegomir i Goca Lazarević, dan posle folkerke, ali njih dve nisu pomenute u peticiji. Kako pišu vranjski mediji, ova manifestacija je čak pomerena zbog gazdarice “Granda”.

Cena Breninog nastupa u proseku iznosi oko 10.000 evra ako peva u klubu, dok za trgove uzima oko 15.000 evra.

“Promenjen je čak i datum, kao i sve drugo, samo iz jednog razloga – da bi glavna zvezda manifestacije, Lepa Brena, mogla da nastupi i u Vranju, a odmah posle i u Leskovcu na Roštiljijadi 26. avgusta”, piše na jednom portalu.

Cena Breninog nastupa u proseku iznosi oko 10.000 evra ako peva u klubu, dok za trgove uzima oko 15.000 evra.

NIJE JOJ PRVI PUT, PROTIV BRENE SE BUNILI I ČAČANI

Nije prvi put da je Lepa Brena naišla na protivnike njenih koncerata u Srbiji. Kad je za doček Nove 2017. godine u Čačku bilo objavljeno da će nastupiti direktorka “Granda”, grupa građana pokrenula je peticiju da se to otkaže i da se pare preusmere za bolesnu i siromašnu decu.

Ipak, taj zahtev je propao i nekada najveća zvezda SFRJ je nastupila na trgu, a gradska vlast u Čačku iz budžeta je izdvojila 2,5 miliona dinara. Od toga su dva miliona bili namenjeni Breni i njenom orkestru, dok je pola miliona utrošeno za produkciju, binu, rasvetu i obezbeđenje.

Tekst: Kurir Foto: Promo, Grand produkcija

YOU MAY LIKE