Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

„NE ŽELIM SRPSKO SMEĆE U MOM GRADU“: Gradonačelnik Pule otkazao koncert folk zvezda!

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić otkazao je koncert na kojem je 25. marta trebalo da nastupe i naše poznate zvezde – Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović.

Naime, koncert je organizovala organizacija Hiljadarka, koja je, kako se navodi, već dogovorila zakup dvorane, međutim, gradonačelnik je ipak odlučio da sve otkaže.

U međuvremenu je stiglo saopštenje Marija Cindorija, direktora Hiljadarka projekta, koje prenosimo u celosti.

„Temeljem mnogobrojnih poziva jer nam telefoni ne prestaju da zvone, u razgovoru sa advokatom, gospodinom Srđanom Simićem, odlučili smo javno da pošaljemo saopštenje i objasnimo hronologiju slučaja. Ujedno izražavamo neizmerno žaljenje što jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča mora dobiti ovakav epilog, ali radi istinitog informisanja javnosti, ne pada nam napamet da bilo šta krijemo.

Zabavni projekt ‘Hiljadarka’ u oktobru prošle godine potpisao je ugovor i zakupio sportsku dvoranu u Puli za koncert splitskog, hrvatskog pevača Duška Kuliša i njegove prijatelje pod nazivom „Duško Kuliš & gosti“. Napravili smo sve potrebne pripreme, platili dvoranu po ugovoru, potpisali ugovore s izvođačima, zatražili radne dozvole za goste strance Anu Bekutu i Dragana Kojića Kebu i krenuli u reklamu, sve na isti način kako već godinama radimo po celoj Hrvatskoj“, piše na početku saopšenja za medije Marijo Cindori, direktor Hiljadarka projekt.
„Na dan kad smo Pulu oblepili plakatima, oko 21 sat naveče, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od besnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, ‘srpska smeća’ u svom gradu. Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu da verujem šta slušam i da molim da me odmah spoji sa gradonačelnikom kako bismo rešili eventualne nesporazume. Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam lično gradonačelnika na mobilni. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, ali on je urlao na mene na telefon, vikao i meni da ‘ne želi srpska smeća u svom gradu’“, tvrdi Marijo Cindori.
„Pokušao sam da mu objasnim da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pevač, Dalmatinac, Splićanin, ali kad mi je u jednom trenutku počeo „j*bati srpsku mater“ prekinuo sam telefonski razgovor ne želeći uopšte na taj način da komuniciram jer takav prostački način razgovora zaista je ispod svakog nivoa. Celi taj razgovor slušale su četiri osobe na spikerfonu koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš advokat Srđan Simić iz Pule. Koristim ovu priliku da se još jednom u ime celog tima Hiljadarke iizvinim našoj vernoj publici koja je kupila kartu jer u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim linčom, koncert nažalost ne možemo da održimo. Izražavam veliko i iskreno žaljenje svim građanima Pule koji su nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika, sad dobili još goreg gradonačelnika, čoveka koji iz nama nepoznatog razloga mrzi Srbe i čak Hrvate optužuje da su „srpska smeća“, završava Mario Cindori, direktor Hiljadarka projekta.

PROČITAJTE VIŠE:

„GARDIJAN“ OBJAVIO ZASTRAŠUJUĆU MAPU: Širom Srbije cure „neuništive hemikalije“, jedna je usred Beograda!

IMA LI KRAJA LUDILU? Britanska izdavačka kuća cenzuriše dečje klasike, izbacili reči “majka”, “otac”, “debeli”, a ubacili “prikladne” izraze!

ŠAMPIONI HUMANOSTI: Ovo su novosadski studenti koji su dobrovoljno pomagali u Turskoj posle zemljotresa!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Pixsell

YOU MAY LIKE