Connect with us

Amerika

“NE MOGU DA PODNESU ISTINU”: Čuveni reper otkazan, pa vraćen na program CNN-a zbog podrške Trampu! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Reper i glumac Ajs Kjub (Ice Cube) rekao je u da je ipak “pomeren” a ne “otkazan” na CNN. Kjub je prvobitno optužio ovu televiziju da ga je zabranila, nakon što se nije pojavio u zakazanog terminu. Kjub je pripisao incident činjenici da sarađuje sa Trampom, zbog čega je posle velike kontroverze na društvenim mrežama, intervju ipak prikazan.

Ajs Kjub je prvobitno rekao da je CNN otkazao njegovo zakazano pojavljivanje u emisiji “Cuomo Prime Time” kod voditelja Krisa Kuoma.

Reper, čije je pravo ime O’Ši Džekson, nedavno je bio u centru pažnje medija zbog saradnje sa Trampovom administracijom na takozvanom “Platinumskom planu”, osmišljenom s ciljem da poveća životni standard crnaca u SAD.

Prema Ajs Kjubu, Bajdenov tim mu je rekao da će sarađivati s njim nakon izbora, dok je Trampova administracija odmah počela da radi sa reperom na unapređuvanju “Platinumskog plana”.

“Dakle, moćnici su otkazali moj intervju na Kuomo Prajm Tajm. Zapravo sam bio zabranjen na CNN već nekoliko meseci, tako da sam se iznenadio kada su me pozvali”, napisao je Ajs Kjub na svom Tviter nalogu i dodao:

„Ali, izgleda da ne mogu da podnesu istinu“

Trampova savetnica Кatrina Pirson pružila je podršku reperu zbog saradnje sa Trampovom administracijom: „Podržite Ajs Kjuba zbog njegove spremnosti da se pokrene i sarađuje sa administracijom Donalda Trampa kako bi pomogla u razvoju Platinumskog plana”

“Vođe će voditi, mrzitelji će mrzeti. Hvala vam što ste vodili!”, napisala je Pirson.

Nakon njenog tvita, Ajs Kjub je putem ove društvene mreže rekao kako je Bajdenov tim odbacio razgovore o takozvanom “CWBA”, odnosno “Ugovoru sa crnom Amerikom”, do posle izbora. Trampova administracija je, međutim, „izvršila prilagođavanje“ svog plana nakon razgovora s njim.

“Činjenice: objavio sam CWBA (Ugovor sa crnom Amerikom). Obe strane su me kontaktirale. Demokrate su rekle da će se baviti CWBA-om nakon izbora. Trampova kampanja je unela promene u svoj u svoj plan nakon što je razgovarala sa nama o CWBA”.

CWBA detaljno navodu “13 različitih oblasti koje je neophodno poboljšati, uključujući dobijanje kredita banaka, reformu zatvorskog sistema, reformu policije i ukidanje svih konfederativnih spomenika”, prenosi Rolling Stone.

“Problemi s kojima se Amerika suočava su previše duboki i široki da bi se jednostavno reformisalo jedno ili drugo područje“, navodi se u ugovoru. „Dugotrajna rešenja zahtevaju sveobuhvatno temeljno ‘preispitivanje’ Amerike tako da svaki novi pristup u svakoj oblasti podržava uspeh ostalih. Ovaj Ugovor sa Crnom Amerikom omogućiće konceptualni pristup u nekoliko oblasti.”

Ajs Kjub je nazivan rasno-obojenim imenima i napadan na društvenim mrežama zbog saradnje sa Trampom. Jedan korisnik Tvitera rekao je reperu da „radi sa “mračnom stranom”.

„Svaka strana je Darkside za nas ovde u Americi“, odgovorio je glumac. „Svi su isti dok se nešto ne promeni za nas. Svi oni lažu i svi varaju, ali ne možemo sebi priuštiti da ne pregovaramo sa bilo kim ko je na vlasti ili se naše stanje u ovoj zemlji nikada neće promeniti. Naša pravda je dvostranačka “.

“Napredak crnaca je dvostranačko pitanje. Кada smo stvorili Ugovor sa Crnom Amerikom, očekivali smo da ćemo razgovarati sa obe strane. Izgovaranje istine pred moći je deo procesa”, napisao je u drugom tvitu Ajs Kjub.

Odgovarajući na kritički članak u The Washington Post-u, reper je napisao: “Savetovaću bilo koga na svetu, ko ima moć da pomogne crnim Amerikancima da reše ogromnu nejednakost u bogatstvu”.

Ipak, nešto se dogodilo “iza kulisa” u CNN-u, pa je intervju ipak prikazan.

“Pomeren termin večeras na Kuomo Prajm Tajm. Istina će vas osloboditi”, napisao je Kjub na Tviteru.

“Hvala ti Kris Kuomo, čovek si od reči”, dodao je Ajs Kjub u sledećem postu.

Reper je zatim u istom tvitu napao Dona Lemona, sugerišući da je ovaj CNN-ov voditelj odgovoran za njegovo ranije otkazivanje.

“Don Lenone, to je bilo đubradsko sra*e što si upravo uradio. Ako imaš mu*a, trebalo bi da budem u tvojoj emisiji u ponedeljak uveče u 22:00. Biću spreman”, zaključio je Ajs Kjub.

Trampov Platinumski plan nastoji da “poveća pristup kapitalu u crnačkim zajednicama za skoro 500 milijardi dolara”.

Izvor: Daily Wire
Foto: Printscreen YouTube / CNN

Advertisement