Connect with us

događaji

NE DAMO SVETINJE! Jasna poruka braći Srbima i Crnogorcima sa Sabora podrške u Čikagu! (FOTO GALERIJA + VIDEO)

Published

on

Danas je u manastirima Svetog Save i Nova Gračanica (oba nedaleko od Čikaga) uz prisustvo velikog broja vernika održan Sabor podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, mitropoliji crnogorsko-primorskoj na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, vladikama, sveštenstvu i vernicima.

Sabor u organizaciji Eparhije novogračanička-srednjezapadnoameričke na čelu počeo je u 10 časova arhijerejskom liturgijom u manastiru Svetog Save u Libertivilu, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop Longin sa sveštenstvom. Nakon toga, usledio je moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori pred moštima Svetog Mardarija Libertivilskog, prvog vladike SPC u Americi, inače rodom iz Crna Gore.

Na liturgiji je sasluživao i uvaženi gost iz Crne Gore, izaslanik Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, koji je sklupa sa episkopom dipoklijskim Metodijem ovih dana imao važne sastanke sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu, na kome su ukazali na stanje ljudskih prava u Crnoj Gori i ugroženost verskih sloboda posle donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti države Crne Gore (intervju sa ocem Radomirom Nikčevićem čitaćete ovih dana na Serbioan Times-u). 

Posle molebana vladika novogračanički i srednjezapadnoamerički Longin u svom obraćanju jasno je astavio do znanja da su Srbi koji žive na prostorima Amerike

U manastiru Svetog Save u Libertyvillu svetom arhijerejskom liturgijom koju služi episkop Longin počeo je Sabor podrške SPC u Crnoj Gori. Posle liturgije uslediće i moleban. Očekuje se dolazak velikog broja pravoslavnih vernika, Srba i Crnogoraca…🙏

Geplaatst door Serbian Times op Zaterdag 15 februari 2020
NE DAMO SVETINJE: Liturgija u manastiru Svetog Save u Libertivilu

Posle liturgije i molebana u manastiru Svetog Save u Libertivilu, za učesnike i goste priređen je ručak u manastiru Nova Gračanica, a ovom prilikom prikupoljena je i značajna svota novca za pomoć mitropoliji SPC u Crnoj Gori.

Piše: Antonije Kovačević  Foto: Ivana Milano/Antonije Kovačević

Advertisement