Connect with us

aktuelno

NAVIJAČI IZ ČEŠKE POMAŽU NAROD SA KOSOVA I METOHIJE (FOTO): Srpskim porodicama kupili traktor, televizor, šporete, frižider…

Published

on

Navijači iz Češke na različite načine pomogli su velikom broju Srba sa Kosova i Metohije.

Oni su porodici Jevtić iz sela Rajanovce kod Raniluga kupili traktor. Traktor je polovan, ali redovno održavan i spreman za rad. Časlav i Marijana Jevtić imaju dvoje dece, Anđelu i Veru i istrajni su u nameri da ostanu na Kosovu i Metohiji. 

Isti ljudi velikog srca su porodici Đurić iz Lozišta kod Banjske kupili televizor, dva tepiha, ćebad i jastuke. Od ukupne sume koja je potrošena, 200 švajcarskih franaka je poslao Milenko Spasojević iz Belincone u Švajcarskoj.

HUMANOST NA DELU: Pomoć za braću i sestre na Kosmetu

Trogodišnjem Strahinji Milenkoviću iz Donje Gušterice, koji je gluv od rođenja, uručili su novčanu pomoć. Za ugradnju jednog slušnog aparata potrebno mu je 20.000 evra.

Milošu i Vanji Tanasković iz Donje Brnjice kod Prištine, roditeljima troje dece, kupili su električni šporet.

Osmočlana porodica Maksimović iz Dobrotina živi u teškim uslovima u kući koja je izgrađena pre 130 godina. Otac Dejan i majka Snežana imaju šestoro dece. Njima su kupili kombinovani frižider i električni šporet.

POMOĆ STIGLA U DOBROTIN: Šporet za osmočlanu porodicu Maksimović

Za porodicu Perić sa četvoro dece iz sela Jasenovik kod Novog Brda, mahala Paunovci, darivali su namirnicama i sredstvima za higijenu.

Porodica Veska Ilića iz Sušića kod Štrpca dobila je šporet na drva, kao i porodica Ivice Đorđevića iz Gotovuše.

Stankovićima iz Vrbeštice, sa tri male devojčice, kupili su tri tepiha i namirnice.

Porodicama Zlatka Tomića, Mirka Stanojkovića i Radovana Stanojkovića, svi iz sela Sušića kod Štrpca, uručena je novčana pomoć.

Kik boks klub  iz Lapljeg sela  “bogatiji” je za kontigent sportske opreme.

Deo pomoći obezbeđen je prodajom majica sa natpisom ”Kosovo je Srbija” (na češkom jezku). Štampa na majicama je urađeno besplatno, jer su Poljaci odbili da naplate tu uslugu kada su saznali čemu je namenjena.

Navijači iz Češke zahvaljuju se na pruženoj pomoći, između ostalih, i Jeleni Rašić iz Centra za socijalni rad u Gračanici i Slađanu Petkoviću iz Centra za socijalni rad u Štrpcu.

Inače, navijači su odlučili da ove godine svoje akcije na KiM nazovu “KOŠARE, u slavu heroja”, u čast heroja čuvene bitke.

Pomoć navijača je do sada uglavnom bila namenjena srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji, ali su pomagali i porodice ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj, Cvetka Ristića iz Kušića kod Srebrenice, koji je u jednom danu izgubio celu porodicu – oca, majku, brata i sestru.

U SLAVU HEROJA: Humanitarci iz Češke

Posetili su i grob Milice Rakić u Batajnici, prislužili sveće na grobu najmlađeg vojnika Vojske Republike Srpske, Spomenka Gostića, Centralni spomenik na Skelanima u blizini Srebrenice, spomen obeležje srpskim žrtvama rata od 1992-1995. na području opštine Skelani, spomenik i grob 12 srpskih beba u Banja Luci…

Pred polazak na Kosovo i Metohiju, navijači su dobili blagoslov igumana manastira Rača.

Izvor: Kurir Foto: Privatna arhiva

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement