Chicago, IL
46°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 10mph N
Humidity: 93%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
46°F
46°F
46°F
46°F
48°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

NAŠA PAVLINA NASTUPA U MOSKVI ZA DAN POBEDE: Pevaću s ponosom, ovo je poseban praznik za Ruse i Srbe! (VIDEO)

U centru Moskve 9. maja na centralnoj međunarodnoj sceni “Besmrtnog puka” povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, pevaće Pavlina Radovanović, talentovana devojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije koja anđeoskim glasom baštini srpsku tradiciju svog kraja.

Pavlina, koja se u program RTRS-a uživo javila iz Moskve, ističe da je ovaj prelepi grad pun crkava i svetinja.

–Sviđa mi se Moskva jer je narod gostoprimiv, a poziv da pevam povodom Dana pobede znači mi puno jer je to jedinstvena prilika da me čuje cela Rusija, pa i svet ako je to moguće – ističe Pavlina.

Ova talentovana devojčica kaže da pred nastup ima malu tremu, ali da će pevati sa ponosom, emocijama i strahopoštovanjem prema Rusiji koja joj je ukazala veliku čast.

Pavlina kaže da još ne zna koje pesme će pevati sutra na nastupu i da će o tome danas odlučiti nakon generalne probe.

–Volela bih da otpevam moju najdražu pesmu „Vilu s Košara“, jer bez nje koncert nije koncert – naglasila je Pavlina.

Kako ističe, u Rusiji ostaje još mesec dana i za to vreme će održati nekoliko koncerata na kojima će pevati pesme iz svog rodnog kraja, ali i predstaviti Orahovac i običaje s Kosova i Metohije.

–Pričaću o onome što moj narod pritiska. Ovo je i jedinstvena prilika da me čuje cela Rusija jer je ovo poseban praznik za Ruse, ali i Srbe – kaže Pavlina.

Pavlina je za pravoslavnu Novu godinu imala humanitarni koncert u Banjaluci, a sva sredstva, oko 3.000 evra, je donirala za izradu freskopisa Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u rodnom Orahovcu.

–Banjaluka je za mene drugi dom i uvek mogu da se oslonim na ovaj grad i Banjalučane koji uvek pružaju ljubav prema ljudima sa Kosova i Metohije – naglasila je Pavlina Radovanović.

PROČITAJTE VIŠE:

Izvor: RTRS
Foto: Printscreen YouTube / Телевизија Храм

YOU MAY LIKE