Connect with us

Srbija

NAŠA KULTURA, SAČUVANA ZA VEČNOST: Podržimo film i serijal o srpskom kolu!

Published

on

Produkcijska kuća “Optimistic film”, poznata po dokumentarno-igranom filnu “Tesla nation” (Teslin Narod) i drugim patriotskim filmovima, još jednom je odlučila da u delo sprovede projekat od nacionalnog značaja i kroz njega sačuva i popularizuje srpsko kulturno nasleđe.

Radi se o dokumentarnom filmu i serijalu o srpskom Kolu, koje je uvršteno u UNESCO nematerijalnu baštinu sveta! Da bi nameru sproveli u delo, Optimistic film-u je potrebna naša podrška!

Njihovo saopštenje svima koji su voljni da pomognu ovom ostvarenju prenosimo u celosti:

“Draga Braćo i Sestre,

Sa radošću Vas obaveštavam da je Optimistic film započeo produkciju dokumentarnog filma i velikog serijala o srpskom Kolu.

Srpsko Kolo je uvršteno u UNESCO nematerijalnu baštinu 2017. i ovo projekat koji je veoma značajan za identitet srpskog naroda.

Optimistic film je do sada osvojio 59 internacionalnih nagrada za svoje dokumentarne filmove i imao 2 kvalifikacije za nominaciju za Oskara. Poslednji dokumentarni film Teslin Narod bio je kandidat za Oskara 2020.

Pozivamo Vas da pogledate filmove Optimistic filma na platformi www.optimisticfilm.com. Mesečnom pretplatom od 10 $ možete da gledate sve filmove i serije, a time pomažete produkciju filma i serijala SRPSKO KOLO.

Negujmo naš identitet, poštujemo svoje korene, oni su deo našeg Bića.”

Izvor: Serbian Times
Foto: Wikimedia Creative Commons

Advertisement