Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 60%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 2 years ago

By admin

NAŠA IVANA JE ŠAMPION SVETA: Vuleta uzela zlatnu medalju u Beogradu! (VIDEO)

Srpska atletičarka Ivana Vuleta Španović osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Ivana je skočila 6,89 metara u drugoj seriji, nakon što je u prvoj prestupila, a onda je u četvrtoj napravila spektakl i skočila 7,06 metara!

Time je postala prva atletičarka koja je prebacila “sedmicu” ove godine i odbranila je titulu osvojenu u Birmingemu, na Svetskom dvoranskom prvenstvu 2018.

Srebro je pripalo Nigerijki Ese Brume sa šest metara i 85 centimetara, a bronza Britanki Lorejn Ugen sa šest metara i 82 centimetra.

https://www.youtube.com/watch?v=izwY5y1xVBA&ab_channel=BestBodiesinSports

U finalu se takmičila i Milica Gardašević, koja je u prvim serijama oba puta gazila liniju i palila crvenu lampicu, a u trećoj je samo nakratko bila osma, da bi takmičenje ipak završila na devetom mestu sa 6,59 metara.

Takmičarke su generalno od starta imale problema sa prestupima, pa je malo njih u prvoj seriji izvelo uspešan skok.

Amerikanka Kvaniša Burks je skočila 6,77 metara, Tifani Flin je posle dva kruga izbila do drugog mesta sa 6,78 metara, a ostale daljašice su bile znatno slabije tokom prve dve serije.

Ivana se između serija sve vreme zagrevala i koncentrisala, da bi iz trećeg pokušaja opet prestupila. Ipak, bio joj je dovoljan rezultat iz druge serije da bi dobila dodatna tri skoka i završila prva među osam najboljih.

Fatima Dijame iz Španije je bila veoma dobra skokom dugim 6,71 metar, dovoljnim u tom trenutku za četvrto mesto.

Usledio je i ispravan skok Marine Bek Romančuk, koja je sa 6,68 posle tri serije bila šesta, mesto na kom je i ostala sa 6,73 na kraju.

Tada je Ese Brume iz Nigerije skočila čak 6,85 metara, dok je Britanka Lorejn Ugen skočila na treće mesto sa 6,82 metra i na njemu ostala do kraja.

Gardaševićevu je upravo Britanka istisnula sa osmog mesta pošto je Milica imala 6,59 metara u trećem pokušaju, pa je ostala bez dodatna tri skoka, dok je Ugen prošla dalje nakon dva prestupa i domogla se pobedničkog postolja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Best Bodies in Sports

YOU MAY LIKE