Connect with us

događaji

NAŠ NAJPOZNATIJI MOTIVACIONI GOVORNIK STIŽE U BiH: Nik Vujičić – rođen sa jednim stopalom, proputovao 60 zemalja i nastupao pred više miliona ljudi (VIDEO)

Published

on

Nik Vujičić (37), Australijanac srpskog porekla, rođen je bez ruku i nogu. Samo sa jednim stopalom. S njim, jedan od najvećih motivacionih govornika današnjice, naučio je da pere zube, kuca na kompjuteru, čak 23 reči u minutu, javlja se na telefon, pliva, igra golf, vozi skateboard… Kako, pitate se? Lako. Uz snagu volje, nadu, veru u sebe i rešenost da je nemoguće – moguće.

Svi oni koji žele da uživo čuju kako se boriti protiv ograničenja i prihvatiti sebe onakvim kakavi jeste, a istovremeno se ne ljutiti zbog onog što nemaš, već biti zahvalan na onome što imaš – mogu da dođu na njegove predstojeće nastupe u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci.

Čudo od čoveka, kako ga mnogi nazivaju, stiže u Mostar 26. oktobra, a sa publikom će se družiti u dvorani Bijeli Brijeg sa početkom u 11 sati.

Istog dana, sutra u 19 sati stiže u Sarajevo, tačnije u Sportsku dvoranu Novo Sarajevo, a dan kasnije nastupiće u Banjaluci u Sportskoj dvorani Borik s početkom u 17.30 sati.

Niku ovo nije prvi put da dolazi na Balkan, do sada je sa velikim nadahnućem o savladavanju prepreka pričao pred publikom u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj…

Nik Vujičić svoje motivacione govore izvodio je u preko 60 zemlja sveta pred više miliona ljudi. Oženjen je i ima četvoro dece.

Ovo su neke od njegovih važnih poruka za motivaciju:

“Nisam bio bogalj dok nisam izgubio nadu”

“Želim rasplamsati žar, probuditi nadu i pokrenuti promenu širom sveta. Verujem da svaka osoba može nadvladati izazive života; da svaka osoba ima vrednost, da je svako vredan i zaslužuje da se prama njemu odnosi s poštovanjem, dostojanstvom i ljubavi…”

“Tada sam počeo uviđati da nema svrhe ako si celovit izvan kada si slomljen iznutra.”

“Jeste li se ikada osećali utamničeni okolnostima, i onda otkrili kako je jedina tamnica vaš nedostatak vizije, nedostatak hrabrosti ili što niste videli da imate bolje opcije?”

“Ako čovek bez ruku i nogu može sanjati velike stvari, zašto mi ne možemo, zašto svi ne bismo mogli?”

Karte za ovaj humanitaran događaj pronađite na sledećem linku.

TEKST: Serbian Times FOTO: nickubih

Advertisement