Connect with us

Dijaspora

NAŠ, A SVETSKI: Najcenjeniji srpski glumac u Americi po prvi put u glavnoj ulozi u holivudskom filmu!

Published

on

Kao jedan od najpoznatijih i najcenjeniji srpski glumac u Holivudu, Džek Dimić ostvario do sada više od 80 uloga na filmu, televiziji i pozorištu na četiri jezika i četiri dijalekta na engleskom jeziku.

Poznat je po zapaženim ulogama u serijama: Red i zakon, Havaji 5-0, Кasl, Odstrel, Lilihamer, CSI, Elementarno, Startap, Crna lista, Teslin narod i Brain Dead, a sada je dobio priliku da se pokaže u još zahtevnojoj ulozi.

Džek Dimić je dobio po prvi put glavnu mušku ulogu u kojoj igra rodjenog Amerikanca u igranom filmu “Among the Ashes”, u režiji Stjuarta Altmana.

Srbin igra Preston Ash-a bogatog veleposednika iz države Konektikat koji je umešan u pranje novca i ubistvo jedne žene sa kojom je bio u vezi a oženjen je sa Kit Ash koju igra Denis Ričards, inače bivša supruga Čarli Šina.

Snimanje filma koje će se odvijati u Ohaju i Pensilvaniji, najavljeno za sredinu oktobra, u trajanju od mesec.

Ovo je Džekova 9. američka uloga i 87. uloga na filmu i televiziji ali po prvi put glumac sa naših prostora igra glavnu ulogu u američkom filmu.

Željko iliti Džek je vrlo ponosan na činjenicu da je imao prilike da glumi Nikolu Teslu u dokumentarnom filmu “Teslin narod” njegovog imenjaka, režisera Željka Mitrovića.

Izvor: Serbian Times Foto: Privatna arhiva

Advertisement