Chicago, IL
55°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 6mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
52°F
52°F
54°F
57°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 3 years ago

By admin

NA RADOST DIJASPORI: Patrijarh Porfirije dolazi u Sjedinjene Američke Države!

U srpskoj zajednici u Čikagu i okolini već vlada veliko uzbuđenje i radost zbog najavljenog dolaska patrijarha srpskog Porfirija u oktobru ove godine.

U utorak uveče 12. oktobra, odmah po sletanju aviona, patrijarh bi trebalo da se uputi u Saborni hram u Čikagu koji je na samo pet minuta od aerodroma O’Her. Tada je planirana služba doksologije u sedam uveče po lokalnom vremenu (dva ujutro po beogradskom vremenu).

Patrijarh će imati i razne druge aktivnosti tokom boravka u SAD. Pored ostalog, očekuje se da prisustvuje liturgiji i godišnjoj slavi manastira Nova Gračanica u četvrtak 14. oktobra, u velikoj manastirskoj sali.

Zatim, u subotu 16. oktobra služiće Svetu liturgiju u Sabornom hramu u pola deset ujutro, a potom će biti priređen svečani banket i proslava stogodišnjice osnivanja američko-kanadske eparhije Srpske pravoslavne crkve.

U crkvi i Eparhiji pozivaju sve zainteresovane da što pre rezervišu mesta za ovaj banket i navode da je veliki broj karata već rezervisan.

Mada to još nije potvrđeno, postoji mogućnost i da patrijarh prisustvuje liturgiji i svečanosti u nedelju 17. oktobra u crkvi Svetog Save u Merilvilu, na proslavi godišnjice ove parohije, koja je jedna od najstarijih u Americi.

Inače, patrijarh Porfirije je boravio ranije u SAD, ali ovo bi bilo prvi put da dolazi kao patrijarh.

Izvor: Rts Foto: Printscreen YouTube / Телевизија Храм

YOU MAY LIKE