Connect with us

Srbija

NAROD UŠAO U SKUPŠTINU, SUZAVAC I KONJICA! Protest Beograđana zbog ponovnog uvođenja policijskog časa (UŽIVO)

Published

on

Više hiljada građana večeras se okupilo na raskrsnici Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra zbog najave predsednika Aleksandra Vučića da će u petak biti uveden policijski čas i obavezna vakcinacija kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Građani su zaustavili saobraćaj ispred Narodne skupštine Srbije, uzvikuju parole i lupaju u šerpe. Na protestu se pojavila policija, a građani naizmenično propuštaju vozila. Oni pozivaju da se ispred skupštine okupe studenti i svi oni kojima je kako kažu stalo do budućnosti svoje zemlje.

Napolju su i porodice sa malom decom, studenti, stariji građani. Prave veliku buku uz pištaljke i skandiranje.

Među okupljenim građanima na skupštinskim stepenicama u jednom trenutku pojavio se i Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, koji se, međutim, sukobio sa grupom demonstranata i nateran je da odstupi. Tačnije, grupa mladića ga je bukvalno oterala sa skupštinskih vrata. Ništa bolje nisu prošli ni narodni poslanik Srđan Nogo, kao i lider Republikanske stranke Nikola Sandulović.

Nezadovoljna masa je provalila u Skupštinu Srbije, upaljene su baklje, da bi posle 15-tak minuta intervenisala policija, koja je u zgradu Skupštine ušla sa sporednog ulaza.

STVARI IZMAKLE KONTROLI: Zapaljeni policijski automobili kod crkve Svetog Marka

Novinarka N1 je ispred Skupštine intervjuisala sina slikara Ljubiše Đurića, koji je preminuo od korona virusa, usled nedostatka respiratora u Zemunskoj bolnici.

Posle pola sata opsadnog stanja policija je bacila suzavac i krenula sa intervencijom protiv okupljenih građana. Najmanje jedna osoba je uhapšena.

Akcije policije na momente su bile neopravdano brutalne, poput ovog prebijanja trojice momaka koji su mirno sedeli u parku. Ovi policajci moraju biti pronađeni i kažnjeni!

Ili ovaj bezumni potez policajca u civilu, koji nogom staje na glavu uhapšenom demonstrantu, što je podsetilo na hapšenje Džordža Flojda u Americi.

Pre izvesnog vremena na lice mesta je došla i policijska konjica, kao i jedinice sa obučenim psima.

Neredi su nastavljeni do kasno u noć, a novo okupljanje demonstranata najavljeno je za danas popodne.

Izvor: Nova.rs Foto: Youtube/Srbin.info, Dragan Mujan/Nova.rs

Advertisement