Chicago
32°
Cloudy
7:07 am4:58 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 17mph SW
Humidity: 89%
Pressure: 29.72"Hg
UV index: 0
SatSunMon
30/27°F
30/12°F
14/-2°F

Published 1 month ago

By admin

NALOŽENA HITNA ISTRAGA: Branka umrla tokom operacije smanjivanja grudi, njen brat tvrdi da je trajala duplo duže nego inače

Branka Vasović (49) preminula je 16. decembra nakon operacije smanjivanja grudi u privatnoj ordinaciji “Dušanović” u centru Beograda!

Ona je došla iz Nemačke, gde je radila kao medicinska sestra da bi se operisala i smanjila grudi iz medicinskih razloga, tj. problema sa kičmom.

Kako je Kurir saznaje, zaposleni iz klinike pozvali su Hitnu pomoć kada je ona izgubila svest u večernjim satima. Hitna je započela reanimaciju čim su stigli, ali je Branka preminula na putu do Urgentnog centra, koji je veoma blizu ordinacije.

– Pacijentkinja je dovezena do Urgentnog intubirana i priključena na respirator, sa braunilom u ruci. Odmah je prebačena u službu reanimacije, gde su primenjene sve mere nastavka reanimacije, ali, nažalost, lekari Urgentnog mogli su samo da konstatuju smrt – rekao je najpre naš izvor.

Brat preminule za Kurir je rekao da bi uzrok smrti mogao biti tromb, moždani udar ili embolija pluća. Tvrdi da je njegova sestra umrla u privatnoj klinici.

– Tog dana moja sestra je na operacioni sto legla u 11 sati, operacija je trajala šest sati, a inače takvi zahvati traju dva-tri sata. Posle toga su je na klinici ostavili samu sa jednom medicinskom sestrom! U 20.45 su pozvali Hitnu pomoć, a oni su došli u 21.45. U lekarskom izveštaju iz Hitne navodi se da Branka nije davala znake života. Nisu se širile zenice na svetlost, nije disala, niti imala puls. Smrt je konstatovana u 22.20. Ta sestra iz klinike je rekla da Branka nije pala, već da ju je ona pridržala, stavila u fotelju i da je tu ostala bez svesti, pa je sama pokušala reanimaciju i zvala Hitnu. Nijednog lekara u ordinaciji nije bilo! – tvrdi brat.

Ona je operisana navodno pod spinalnom anestezijom i bila je svesna. Porodica planira da ispita šta je istina u ovom slučaju, i da tuži kliniku ako ima njihove odgovornosti u njegovom slučaju.

Dušanović plastična i estetska hirurgija, klinika, privatna klinika
OVDE SU POČELE KOMPLIKACIJE: Zgrada u kojoj se nalazi Klinika “Dušanović” : FOTO: SUZANA TRAJKOVIĆ

Ovaj slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja. Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju sa toksikologijom.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se po hitnoj proceduri proveravaju sve okolnosti pod kojima je pacijentkinja preminula.

Inače, ova privatna zdravstvena ustanova u kojoj je urađena intervencija nakon koje je ženi pozlilo, a nedugo potom joj i konstatovana smrt, vodi se kao specijalistička ordinacija plastične i rekonstruktivne hirurgije, a vlasnik je dr Aleksandar M. Dušanović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i specijalista opšte hirurgije.

Ekipa Kurira bila je ispred ove klinike, ali nam vrata, i nakon što smo uporno zvonili, niko nije otvarao.

Izvor: Kurir.r Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE

ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
GODINE 2022. POSTAO TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA: Juče izgubio 6,5 milijardi dolara, označili ga kao prevaranta!
LOPOVI UKRALI SUŠENO MESO NA FRUŠKOJ GORI, VLASNIK PORUČIO: "Ne daj Bože da dete pojede to meso, ne želim nikog da nosim na duši!"
SRĐAN ĐOKOVIĆ: Gledaću Novaka od kuće, moja porodica samo želi mir!
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
NOLE O POTEZU OCA SRĐANA: On je rekao "živeli" a mediji su to pogrešno protumačili. Nije mi to trebalo pred finale...
PO ČEMU PAMTIMO SAVINDAN: Dan kada je patrijarh Pavle pomogao studentima da "probiju" kordon policije!
PARTIZAN SRUŠIO ZVEZDU U GOSTIMA: Crno-beli revanš pokvario Nedović trojkom u zadnjoj sekundi (VIDEO)
SKANDALOZNA ODLUKA: Sarajevo usvojilo deklaraciju kojom se zabranjuje dizanje tri prsta!
PUCNJAVA U BLIZINI SINAGOGE U JERUSALIMU: Sumnja se na teroristički napad, osam mrtvih, troje povređenih!
RAJ NA ISTOKU SRBIJE KUPIO ZA 400 EVRA: Frižider nema, ali se snašao da ohladi pivo!
NOLE NAKON POBEDE OSTAVIO PORUKU NA KAMERI I ODUŠEVIO SRBIJU: Đoković se setio najvećeg srpskog svetitelja!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!