Chicago
30°
Snow Shower
7:07 am4:58 pm CST
Feels like: 19°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 89%
Pressure: 29.72"Hg
UV index: 0
SatSunMon
30/25°F
28/12°F
16/-2°F

Published 1 month ago

By admin

“DOKTORE, S VAMA ILI BEZ VAS, JA ĆU SUTRA PJEVATI”: Potresna priča o poslednjem koncertu Masima Savića

Kompozitor Tonči Huljić je otkrio da je juče preminuli Massimo Savić i pored upozorenja lekara pre mesec dana održao koncert u zagrebačkoj Areni, a da je svo vreme dok je nastupao iza pozornice čekala medicinska ekipa, u slučaju da stvari krenu po zlu.

“Previše dragih ljudi je otišlo iz naših života ove godine. Mislio sam da će pobijediti zlo koje ga je snašlo. Publika u zagrebačkoj Areni nije znala u kakvom stanju nastupa i da ga čeka medicinska skrb iza bine… Što više reći o njemu, a da ovaj detalj nije rekao? Pjesma mu je bila važnija i veća od života, a glas jači od smrti. Putuj, Massimo, a nas će tješiti uspomene.”, rekao je Huljić za Slobodnu Dalmaciju.

Massimo je u novembru održao koncert u prepunoj zagrebačkoj Areni, gde je pevao puna tri sata. “Nikad nisam imao ovoliku tremu na koncertu, nikad”, rekao je za vrijeme koncerta.

Otpevao je svoju poznatu pesmu “Sjaj u tami”, a publika je s njim u glas pevala svima dobro znane hitove. 

Hrvatski novinar i voditelj Romano Bolković oprostio se od preminulog pevača. U svom statusu na Facebooku otkrio je dosad nepoznate pojedinosti s Massimovog nastupa u Areni.

Massimo je rekao: Ja ću koncert održati

“Davno bi trebalo započeti priču kad bih počeo od početka, pa ću je ispričati kratko, i od kraja. Prije par tjedana imao sam gosta, izuzetnog čovjeka, velikog stručnjaka, medicinara. Pričali smo u slobodnom kontekstu o koječemu, o Bogu i svijetu, i nekako nas je razgovor odveo do Massima.

Da, taj moj gost bavi se i onkologijom. Rekao sam da ću pričati od kraja. I tako sam ja odmah na početku priče znao da je kraj, i nisam vjerovao, jer nisam pojma imao, ali priča tek počinje, tu, na kraju. Massimo je imao koncert u Areni. Kazao je tom mom gostu, svome liječniku, da mu je to životni koncert”, piše Bolković.

“Čovjek mu je odgovorio da nije moguće da ga održi, da će taj životni koncert ugroziti njegov život. Massimo je mirno rekao da je upravo zato došao zamoliti da u backstageu bude taj moj gost, izuzetan čovjek, doktor, i njegova medicinska ekipa. Pa ako što krene po zlu, da se nađu.

Doktor ga je gledao par trenutaka i nije vjerovao što mu Massimo predlaže, no prije no što je išta odgovorio Massimo je rekao: ‘Doktore, s vama ili bez vas, ja ću taj koncert održati. Jer to je moj životni koncert, ponavljam vam.’ Jasno, Massimo je znao da ta priča tu počinje jer završava”, dodaje Romano.

Medicinski tim ga čekao iza pozornice

“Medicinski tim je bio iza scena, liječnik je bio tu, Massimo nikada u životu nije zakasnio na koncert nekmoli ga otkazao, i otpjevao je svoj životni koncert s – drenom u plućima. Oprostite zbog ovog verizma, ali, mene je to silno pogodilo kad sam čuo, te večeri, ta priča, taj detalj, i sada kad su svjetla pogašena, dvorana prazna, nekako me manje boli nego te večeri kad sam doznao da je priči kraj, a da je njen glavni junak takav heroj.

Ne mogu si, niti imam pravo, ni zamisliti ni zamišljati što je Massimu moglo te večeri i noći prolaziti kroz glavu dok je pjevao svoj životni koncert. Mogu samo kazati da je usred drame svog života, stavljajući ga na kocku zbog onoga što je za života morao raditi jer je po to bio poslan, Massimo zasigurno pjevao kao što u plesu pleše sam ples, ne plesač, rastvarajući se u tim pjesmama kojima se od nas opraštao”, piše Bolković.

“Na neki poseban način svaki put kad ću čuti Massimovu stvar na radiju, iznenada, neću moći ne pomisliti da je prisutan i on, ne samo zvuk njegova glasa: kao Eho, zvuk bez tijela, tako je i Massimo te noći postao zauvijek bestjelesno prisutan u svome glasu. Mislim da je to najviše što pjevač može učiniti. Na svom životnom koncertu, na koncertu koji se zove život. Massimo… adio!”, zaključio je.

Izvor: Index Foto: Wikidata

YOU MAY LIKE

ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
GODINE 2022. POSTAO TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA: Juče izgubio 6,5 milijardi dolara, označili ga kao prevaranta!
LOPOVI UKRALI SUŠENO MESO NA FRUŠKOJ GORI, VLASNIK PORUČIO: "Ne daj Bože da dete pojede to meso, ne želim nikog da nosim na duši!"
SRĐAN ĐOKOVIĆ: Gledaću Novaka od kuće, moja porodica samo želi mir!
NOLE O POTEZU OCA SRĐANA: On je rekao "živeli" a mediji su to pogrešno protumačili. Nije mi to trebalo pred finale...
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
PARTIZAN SRUŠIO ZVEZDU U GOSTIMA: Crno-beli revanš pokvario Nedović trojkom u zadnjoj sekundi (VIDEO)
SKANDALOZNA ODLUKA: Sarajevo usvojilo deklaraciju kojom se zabranjuje dizanje tri prsta!
PUCNJAVA U BLIZINI SINAGOGE U JERUSALIMU: Sumnja se na teroristički napad, osam mrtvih, troje povređenih!
RAJ NA ISTOKU SRBIJE KUPIO ZA 400 EVRA: Frižider nema, ali se snašao da ohladi pivo!
NOLE NAKON POBEDE OSTAVIO PORUKU NA KAMERI I ODUŠEVIO SRBIJU: Đoković se setio najvećeg srpskog svetitelja!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PATRIJARH PORFIRIJE U NJUJORKU: Obnova izgorelog hrama Svetog Save mora da bude brža i efikasnija!