Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 88%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

NAJVEĆI SRBOMRZAC PROVOCIRA: Austrijski NATO lobista poziva na bombardovanje Srbije zbog Kosova! (FOTO)

Austrijski ekonomista Ginter Felinger i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO, ponovo provocira Srbiju svojim izjavama, a ovog puta je otišao korak dalje pozivajući na novo bombardovanje Srbije i Beograda.

Na svom Tviter nalogu, Felinger je napisao: “Ako Srbija napadne Kosovo sutra, moramo već sutra da bombardujemo Beograd, zaustavimo dalju eskalaciju i okončamo Vučićev režim”.

U sledećem tvitu je dodao: “Zaustavite srpsku agresiju odmah! Upozoravao sam u decembru 2021. da se Srbija sprema za vojni sukob. Danas moramo biti spremni.”

Podsećamo, Felinger je od ranije poznat srpskoj javnosti, pošto je na svom Tviter nalogu izneo zahtev da se “odmah ukloni spomenik” deci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim rečima, on predstavlja “mrsko izvrtanje činjenica”.

Reč je o spomeniku u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, devojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje svu decu ubijenu tokom ove agresije.

-Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni – napisao je svojevremeno Felinger.

Felinger, kako se može zaključiti na osnovu fotografija sa njegovog Tviter naloga, često posećuje Beograd, a svaki dolazak iskoristi za nove provokacije i uvrede na račun Srbije.

Tako je svojevremeno tražio i uvođenje sankcija Rusiji, zatim da Grčka i Kipar priznaju Kosovo, pa i da hotel “Moskva”, inače star više od jednog veka, promeni ime.

Imao je i zahtev kada je u pitanju Predsedništvo Srbije gde bi, prema njegovom sudu, trebalo da bude okačena ukrajinska zastava u znak solidarnosti.

Doduše, deo onoga o čemu piše na Tviteru, izgleda baš nema hrabrosti da uradi, pa iz obližnjeg Beča objašnjava šta mu je bila namera.

-Žao mi je što nisam bio dovoljno hrabar da donesem zastavu Kosova u Beograd i podignem je na Trgu Republike, jer sam se plašio da bi me srpski ekstremisti mogli prebiti… Sledeći put ću je doneti i podići! Ali sledeće godine, u martu 2024. Srbija će u svakom slučaju priznati Kosovo – napisao je Felinger na Tviteru.

Felinger je takođe tvrdio da je u Srebrenici počinjen genocid, i da je samo članstvom u NATO, Bosna, kako je rekao, “sigurna od srpske agresije.”

Na spisku njegovih sramotnih izjava je i tvrdnja da je bombardovanje Beograda bilo, kako je rekao, “neophodno” i prozivka da su u Srbiji “zaboravili svoje zločine”.

krajem 2021. godine, bio je u poseti Sarajevu, ali je i to iskoristio da izvređa Srbe, pa se brže bolje izvinjavao. Prvo je predstavio Srbe kao teroriste koji su “ubili ‘evropski mir” 1914. godine.

-Ovde su srpski teroristi, podržani od strane Rusije, ubili Evropski mir 1914. godine da bi prekrojili balkanske granice i dobili Drač za Srbiju i Bosfor za Rusiju. Danas 2021 ponovo Rusija i Srbija prete evropskom miru – moramo da budemo ujedinjeni u NATO da bismo sada zaustavili njihovu agresiju – napisao je Felinger na svom Tviter nalogu, uz fotografiju na kojoj se vidi on i mesto gde je Gavrilo Princip ubio Franca Ferdinanda.

Ko je Felinger?

Gunter Felinger je predsednik i član nekoliko NVO, između ostalih i predsednik “Austrijskog komiteta za NATO”.

Magistrirao je međunarodnu trgovinu na Univerzitetu u Beču, a radio je kao konsultant za investicije u Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Severnoj Makedoniji, Moldaviji.

Član je odbora Akcione grupe za regionalnu ekonomsku integraciju (AGREI) južnog Balkana, a koordinira mrežu poreskih reformatora pod nazivom Evropljani za poresku reformu.

Kao svoje ciljeve navodi borbu za što brži ulazak Crne Gore u EU, kao i Kosova, Ukrajine i BiH u NATO.

POVEZANE TEME:

BORELJ ODGOVORIO KURTIJU: Plan za deeskalaciju se ne bavi ključnim problemima koji su izazvali krizu!

MUNJEVITA AKCIJA NAŠIH SNAGA: U Srbiji uhapšena tri naoružana specijalca sa Kosova i Metohije!

AMERIČKI SENATOR: Kurti doveo NATO trupe u opasnost, neće doneti nikakvo dobro Kosovu!

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen Twitter @GunterFehlinger

YOU MAY LIKE