Connect with us

Srbija

NAJVEĆE AMATERSKO TAKMIČENJE NA BALKANU: Preko 2000 sportista iz regiona stiglo podno Zlatara! (FOTO)

Published

on

Na Gradskom stadionu Branoševac u Novoj Varoši svečano su otvorene 57. Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI).

Nakon dve godine pauze usled pandemije korona virusa defileom više od dve hiljade sportista, iz 31 grada i opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Sportisti iz tri države ponovo će se nadmeću na najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na prostoru Balkana.

“Na Igrama koje se održavaju u opštini čiji su studenti pre 68 godina, zajedno sa kolegama iz Prijepolja i Priboja bili začetnici sportskih nadmetanja davne 1954. godine, ekipe će odmeriti snage u 15 sportskih grana: fudbalu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, šahu, streljaštvu, planinarstvu, biciklizmu, stonom tenisu, odbojci na pesku, karateu, tenisu i sportskom ribolovu”, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Za vreme trajanja igara održaće se i takmičenje u pet sportskih disciplina za osobe sa invaliditetom „Para MOSI“.

Ovogodišnje MOSI će upotpuniti i tradicionalnu kulturno – sportsku manifestaciju „Zlatarfest”, pa će takmičari i gosti imati priliku da uživaju u bogatom kulturno – zabavnom programu. Fenomenalne koncerte pred nekoliko hiljada ljudi održali su Aco Pejović i Aleksandra Prijović.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement