Connect with us

Srbija

NAJTEŽE JE BILO PRONAĆI ‘DRAŽU’: Nastavlja se snimanje filma ‘Heroji Halijarda’!

Published

on

Snimanje dugometražnog igranog filma „Heroji Halijarda” i televizijske serije „Vazdušni most” u režiji Radoša Bajića, nastavljeno je u gornjomilčanovačkim selima Pranjani, Leušići, Brajići, Družetići, a sama opština Gornji Milanovac ima status domaćina ovog projekta.

„Prema planu realizacije, ovog leta u periodu od dva meseca, naša ekipa će snimati ključne scene ove velike istorijske priče, primarno na lokalitetima širom zapadne Srbije, na Ravnoj gori, Suvoboru, u selima Pranjani, leušići, Brajići, Družetići, u kojima se pre skoro osam decenija odigrala ova ratna drama. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo plan i da napravimo veliko delo o patriotizmu i dobročinstvu našeg naroda, ali i o bratoubilaštvu, podelama i raskolima”, rekao je Nedeljko Bajić, izvršni producent i direktor produkcije.

U prvoj fazi snimanja ovog, ispred objektiva se našlo oko stotinu domaćih glumaca, među kojima se ističu Petar Božović, Žarko Laušević, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Milan Vasić, Jovo Maksić, Slobodan Ninković, Aleksandar Stojković, kao i veliki broj mladih glumaca.

Ove godine, u nastavku snimanja, već pozamašnoj glumačkoj ekipi pridružiće se i Ljiljana Blagojević, Branislav lečić, Voja Brajović, Nebojša Dugalić, Dubravko Jovanović, dok će jednu epizodnu ulogu odigrati i sam autor, Radoš Bajić. Jedna od bitnijih uloga, uloga generala Dragoljuba Mihailovića poverena je Nebojši Ljubišiću.

„Noćna mora je bila kome poveriti da u „Halijardu” odigra ulogu đenerala Draže Mihailovića. Moja odluka je da to bude Nebojša Ljubišić, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Nakon probnih snimanja koja smo uradili, siguran sam da će njegova intrerpretacija mitske ličnosti među Srbima i prvog gerilca Evrope u Drugom svetskom ratu-biti brilijantna”, izjavio je Radoš Bajić dodajući da je ovo vreme zlatno doba srpske kinematografije koja pruža velike mogućnosti talentovanim pojedincima.

Film „Heroji Halijarda” publika će imati priliku premijerno da pogleda u jesen 2023. godine, a serija „Vazdušni most”, koja će imati šest epizoda, biće nakon premijere filma prikazivana na programima RTS-a i Superstar kanala Telekoma Srbije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement