Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 5 years ago

By admin

NAJOBRAZOVANIJI BRAVAR U SRBIJI: Osvojio milione na kvizovima znanjem sa Vikipedije

Vladimir Krnač radi na građevini i tako prehranjuje četvoro dece, a uz sve to je i veliki humanitarac, te je dobrovoljno dao krv čak 106 puta. Najveću nagradu je osvojio u kvizu “Super genije”, čak 700.000 dinara

Vladimira Krnača (56) iz Bačkog Petrovca ljubitelji kvizova odavno su upoznali, a poslednjim svojim nastupom i drugom pobedom po redu u “Slagalici” uspeo je da dođe do nagrade od 150.000 dinara.

On je još jednom pokazao da su za njega matematika, slaganje reči i rešavanje asocijacija mačji kašalj…

Krnač, inače bravar po zanimanju, radi na građevini i tako prehranjuje četvoro dece, a uz sve to je i veliki humanitarac, te je dobrovoljno dao krv čak 106 puta.

Novčane nagrade iz kvizova, kako kaže, čuva za stare dane…

Učestvovao je u “Visokom naponu”, “Najslabijoj karici”, “Dva miliona…

Čitao sam pratio kvizove na čak dva televizora, koji su mi u kući stajali jedan iznad drugog, kako nešto ne bih propustio.

Vladimir Krnač

Početke vezuje za učešće u emisiji takmičarskog karaktera pre 17 godina.

– Pozvao sam telefonom, bio je u pitanju kvizu “Sam protiv svih”. Zatim su nas, 300 kandidata, testirali u amfiteatru na Hemijskom fakultetu u Beogradu. Iskreno, očekivao sam da ću dobro uraditi testove jer sam se pripremao. Zapravo, bio sam prilično potkovan informacijama. Čitao sam i pratio kvizove na čak dva televizora, koji su mi u kući stajali jedan iznad drugog, kako nešto ne bih propustio… – naveo je on, a zatim priznao da ni danas nije mnogo drugačije.

Kako kaže Krnač, tada je počelo zlatno doba kvizova, a najpopularniji je bio “Milioner”, u kojem, nažalost, nije učestvovao. Prvi kviz mu je ubrzo otvorio vrata učešća ka emisijama sličnog tipa, a kako sam tvrdi, njegov afinitet da se zanima za naizgled beznačajne podatke, one za koje mislite da vam u životu nikad neće zatrebati, doneo mu je dosta novca.

– Posle prvog i drugog kviza ljudi vas primete, pa onda i sami zovu. Kako su novčane nagrade dolazile, tako sam se sve više i trudio. I dalje učim iz papirnih enciklopedija, ali priznajem da je Vikipedija danas majka znanja – smatra on.

S obzirom da sam  građevinski radnik, računam da će mi pare dobro doći kad budem u penziji

Vladimir Krnač

Najveću novčanu nagradu, od 700.000 dinara, osvojio je u kvizu ,Supergenije”, pre sedam godina. Kao i ostale, i nju je ostavio za crne dane.

– Bila je strahovito jaka konkurencija, sećam se kao da je juče bilo. Ipak, imao sam i znanje i sreću. Taj novac do danas nije potrošen. S obzirom da sam  građevinski radnik, računam da će mi pare dobro doći kad budem u penziji – kaže Krnač.

TEKST: Kurir FOTO: Printscreen/RTS

YOU MAY LIKE