Connect with us

Amerika

NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA ZA ZAŠTITU OD KOVID19: U Čikagu instalirani skeneri za merenje temperature kod velikog broja ljudi

Published

on

Nova tehnologija Dubak Electrical Group može da, u roku od 30 milisekundi, obradi snimak lica i izmeri telesnu temperaturu kod 14 do 40 osoba istovremeno

Čikaška kompanija iz mesta La Grange stvorila je skener za brzo merenje telesne temperature za čitave grupe ljudi koji ulaze u prostorije poput radnih mesta, aerodroma, bolnica, stadiona itd. a prvi primerci, već 12, ugrađeni su na različitim lokacijama u Čikagu.

Nova tehnologija Dubak Electrical Group može da, u roku od 30 milisekundi, obradi snimak lica i izmeri telesnu temperaturu kod 14 do 40 osoba istovremeno.

UREĐAJ KOJI U SEKUNDI SNIMA TEMPERATURU KOD 40 LJUDI: Idealan kao zaštita od KOVIDA19

Inovativni sistem koji koristi naprednu tehnologiju termalnih kamera služi kao sofisticirana prevencija od širenja virusa COVID-19.

Direktor kompanije Nik Dubak objasnio je da u pitanju beskontaktni uređaj, velike pouzdanosti, koji treperi zeleno kod osoba sa normalnom temperaturom, dok kod onih sa preko 37 stepeni daje crveni signal.

“Uređaj daje odstupanja do pola stepena, veoma je tačan. Želimo da pokrenemo američku ekonomiju, da omogućimo povratak radnika na posao, ali tako da se osećaju sigurno, da umanje anksioznost a povećaju samopouzdanje prilikom dolaska u kancelarije”, poručio je Dubak.

IZVOR: Fox32chicago FOTO: Printscreen

Advertisement