Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 4 years ago

By Sanja Ilić

NAJMLAĐI MAJSTOR U SRBIJI OPET ODUŠEVLJAVA: U svoju kućicu za igru uveo struju i opremio je nameštajem (FOTO)

Ljubav prema građevini mali majstor iz Zlakuse gaji od malih nogu, sve je počelo sa slaganjem lego kocki, a nastavilo sa pomaganjem majstorima koji su radili u dvorištu Petronijevića. Još uvek ne zna šta želi da bude kad poraste, ali je sigurno da ovaj dečak ima zlatne ruke i nesporan talenat

U dvorištu Petronijevića u selu Zlakusa kod Užica nalazi se nekoliko kuća, ali jedna mala, plava, izgrađena od drveta ipak je omiljena. Nju je za vreme vanrednog stanja, Danilo napravio sam, iako još uvek nije napunio  11 godina. Sada je to mesto u kom dočekuje svoje drugare, a iako mala, dovoljna je da se u nju smeste tri dečaka. Najmlađi majstor u Srbiji ništa nije prepustio slučaju, pa je svoju građevinu opremio nameštajem, ali i strujom.

KREVET, STOČIĆ: Dovoljno za igru i odmor

„Nisam želeo da samo ovako stoji, već zaista da nam služi. Unutra sam stavio deo ugaone garniture, drveni stočić koji sam lično napravio i ofarbao, a na zid policu na kojoj nam stoje autići. To nam je sada omiljeno mesto za igranje, a ja sam još ponosniji jer sam to napravio sam sa svojih deset prstiju. Sproveli smo produžni kabl i struju, pa ovde možemo da čitamo ili punimo telefon“, rekao je Danilo za RINU.

Mesec ipo dana mali Danilo gradio je svoju kuću. Najveću podršku imao je od dede, koji mu je pomogao u nabavci materijala, a sve ostalo jedanaestogodišnji dečak radio je sam.

PORODICA PONOSNA: Danilo sve sam uradio

„Imamo trgovinsku radnju i za vreme korone, bilo je mnogo posla. Niko nije mogao da se bavi tim njegovim hobijem, ja sam čak u jednom trenutku rekla da će cela ta kuća da mu se sruši, jer nisam očekivala da tako mali, sam može to da napravi. Međutim, kad je sve to završio videli smo da je uspeo u svojoj nameri i da je kuća izuzetno stabilna i odlično napravljena. Ponosni smo na njega, na strpljenje i trud koji mu nije bilo teško da uloži, kako bi ostvario sviju zamisao“, kaže Danilova majka Jasmina.

KUĆICA IMA I STRUJE: Može da čita i puni telefon u novom objektu

Ljubav prema građevini mali majstor iz Zlakuise gaji od malih nogu, sve je počelo sa slaganjem lego kocki, a nastavilo sa pomaganjem majstorima koji su radili u dvorištu Petronijevića. Još uvek ne zna šta želi da bude kad poraste, ali je sigurno da ovaj dečak ima zlatne ruke i nesporan talenat.

„Ništa mi nije bilo teško, na izgradnju kućice sam dnevno ostavljao i po nekoliko sati. Iako je mama rekla da će se srušiti, ja sam znao da neće. Bio sam uveren da radim kako treba. Želeo bih da sledeće što napravim bude neki još veći objekat, možda čak i na dva sprata“, otkrio je Danilo.

IZVOR: RINA FOTO: Rina

YOU MAY LIKE