Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 5mph W
Humidity: 67%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
36°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
50°F / 45°F
55°F / 43°F
45°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

NAJLEPŠA SLIKA SRBIJE: Mali Nušićevci prodefilovali kroz prestonicu smeha i kulture! (FOTO)

Ivanjica je ovih dana prestonica humora, smeha i kulture . Održava se tradicionlana manifestacija “Nušićijada” na kojoj je ove godine pripremljen izuzetan pozorišni program za decu i odrasle.

Кao i svake godine predsednik opštine predao je ključeve Nušiću koji će dok traje manifestacija biti jedina vlast.

“Teška srca mu predajem vlast, ali ipak sam zadovoljan i bilo bi lepo kad bi Nušić na vlasti ostao i duže vreme jer dok traje ova manifestacija zaboravimo na probleme, brige koje nas muče. Družimo se, pričamo i uživamo u odličnim predstavama”, rekao je predsednik opštine Momčilo Mitrović.

Ovogodišnja Nušićijada tematski se oslanja na jubilej, sedamdeset godina od igranja prve pozorišne predstave u poesleratnoj Ivanjici, a reč je upravo o “Sumnjivom licu”, Branislava Nušića.

“Кonačno smo dočekali svojih pet minuta. Dok manifestacija traje ne želim da vidim nijedno tužno lice u Ivanjici i to je moja jedina naredba, pa ću se i lično potruditi da bude sprovedena u delo”, rekao je kroz osmeh glumac Milan Milosavljević koji već 12 godina se nalazi u ulozi Branislava Nušića i dodaje da je po tome i postao prepoznatljiv.

„Naredna tri dana kroz Ivanjicu vladaju smeh, zabava, umetnost i kultura. Кažu mi ljudi u šali kažu da su umorni od politike i da te ključeve ne vraćam ni kad prođe vikend. Sve posetioce očekuje fenomenalan pozorišni program, predstave za decu i odrasle. Ovo je manifestacija koju zaista vredi posetiti“, rekao je glumac.

Ivanjička “Nušićijada” visoko je kotirana na turističkoj mapi festivalskih ponuda u zemlji i regionu. Obeležavaju je imena i institucije iz sveta kulture, zabave, novinarstva, izdavaštva, besedništva, satire i aforizma, kao i talentovani stvaraoci iz ivanjičkog kraja. Višegodišnja saradnja sa akademskim institucijama poput Matice srpske, Pravnog fakulteta univerziteta u Beogradu, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, govore o značaju edukativne uloge festivala.

Tradicionalna Nušićijada počela je u petak i traje do nedelje, a najmlađi Nušićevci već su prodefilovali glavnim ulicama.

Osmesi na licima, posebno namenjeni kostimi vratili su Ivanjičane u neka davna vremena.

„Divno je videti svu ovu decu, obučeno kao što se je nekad bilo. Haljinice, šeširići, vidi se koliko uživaju u svemu tome. Najlepša tri dana u Ivanjici tokom čitave godine su ona kad traje Nušijada, to pravi praznik za sve nas meštane“, rekla je za RINU Ivanjičanka Gordana Simović.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE