Connect with us

aktuelno

NAJLEPŠA JAJA IZ ČIKAGA: Srpske domaćice i mališani šalju uskršnje čestitke svim zemljacima u otadžbini! (FOTO GALERIJA)

Published

on

Srbi u Americi dočekuju Uskrs sa nekoliko sati zakašnjenja u odnosu na one u Srbiji. Ali atmosfera je ista, svečarska. Domaćice su bogato ukrasile svoje domove, ofarbale jaja i spremaju se da zajedno sa svojim porodicama dočekaju najradosniji hrišćanski praznik.

Aktuelna epidemija korona virusa tu nije mnogo promenila, jer je Uskrs po tradiciji porodični praznik koji se obeležava u krugu najbližih. Čikaške majke i domaćice iskoristile su priliku da za praznike pozdrave svoje porodice u domovini, da im požele sve najlepše, ali i da se podiče farbanim uskršnjim jajima, svojim malim remek-delima…

“Ova naša poruka preko okeana leti jer se na današnji dan svako svoga, negde “tamo daleko”, seti. Neka vas radosni praznik obnavljanja života podstakne da se radujete svakom novom danu i donese mir u vaša srca i vaše domove…HRISTOS VOSKRESE!”, poručuje Milica Momčilović sa porodicom.

“Hristos Voskrese, radost donese!!!” – poručuju mališani Stevan, Aleksandra i Jovan Bogosavljević dok poziraju pored uskršnjih jaja koja su ukrašavali sa njihovom majkom Brankicom Bogosavljević.

Petar i Jovan Mandić čestitaju Vaskrs baki Veri iz Šapca isprobavajući uskršnja jaja, delo majke Željke, pred sutrašnji “obračun”.

Ljiljana Lily Stojanović, inače poznata slikarka i pesnikinja, pozdravlja sve prijatelje u Srbiji i njenom Kragujevcu i poručuju im: “Čuvajte se, sutra ćete trebati onima koje volite i koji vole Vas. Toliko malo reči a toliko mnogo ljubavi za sve Vas!”.

Mia i Marko Ivanc nisu čekali na gotovo, da im baka i majka ofarbaju jaja, nego su uzeli stvar, tačnije – boje i četkice, u svoje ruke. Da mogu, najpre bi ih poslali baba Ljubinki, deda Dući i baki Veri u Srbiji…

Tijana i Milan Trajković su mladi bračni par koji karijeru gradi u Čikagu. Uz fotografije uskršnjih jaja poslali su i pozdrave svojim najmilijima u Beogradu.

Porodica Bošković-Ćosović poželela je svim zemljacima u Srbiji da “praznik Hristovog Vaskrsnuća, kao najradosniji dan u godini za sve vjernike i vjernice, dočekaju i provedu sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i Božjim blagoslovom!”

Anika, Tadija i Vuk Lilić sa majkom Milenom pozdravljaju deke i bake u Srbiji, žele im puno zdravlja i nadaju se skorom viđenju.

Majka i ćerka, Gordana Nenadović i Kristina Milivojčević, zajedničkim su snagama ukrasile uskršnja jaja i poslale poruku familiji u Srbiji i prijateljima u Americi: “Neka nas ovaj Vaskrs osvesti, probudi, da shvatimo da je vrednost biti Čovek, da smo na ovoj planeti jedni za druge, a ne jedni protiv drugih, da je smisao naše vere ljubav prema svima, milosrđe, čisto srce. Hristos Vaskrese!”

Porodica Ristić svima želi srećan Uskrs, puno zdravlja i sreće, a naročito prabaki Negi. Hristos vaskrse!

Magda Mladenović Đurović i njen sin Ivan pozdravljaju porodicu u Subotici uz tradicionalni pozdrav: “Hristos vaskrse!”

Simona Petković čeka da joj mama Aleksandra donese na svet batu pa da ima s kim da podeli uskršnje radosti. Zbog epidemije je odložila put u Srbiju sa tatom Milošem, pa praznike neće provesti kako je planirala, sa deda Nikicom, bakama Maricom i Radom i tetkom Gocom. Zato im poljupce i čestitke šalje iz Čikaga!

Nataša i Petar Slađojević i njihova tri sina – Filip, Pavle i Marko žele sve najbolje za uskršnje praznike dedi Bobanu i baki Jovanki u Beogradu.

Porodica Rapanović je iskombinovala tradicionalnu tehniku bojenja jaja u lukovini sa lisnatim dekoracijama i nove trendove sa sličicama TV i strip junaka. Iz svog doma u Čikagu poželeli su sve najlepše Srbima u otadžbini.

Dragana Žakula čestita Uskrs ćerki Aleksandri i majci Rosi koje joj mnogo nedostaju. A celoj Srbiji – srećan Uskrs!

Srećan Vaskrs svima u Republici Srpskoj i Srbiji poželeli su Branka i Dule Josipović sa sinom Mićkom! Posebne čestitke idu porodicama Josipović, Drljič I Sekerović.

Andrijana, Nikola i Filip su pomagali majci Sonji Jokić da ofarba uskršnja jaja. Uz njih šalju i veliki pozdrav svojoj familiji u Srbiji i Makedoniji.

“Svim rođacima, prijateljima i poslovnim partnerima srećan i blagosloven Uskrs, dobro zdravlje i puno radosti poželeli su Dragana i Vladeta Marković sa porodicom.

Jedna od najbrojnijih srpskih porodica u Čikagu je ona Ivane i Vasilija Stankovića, muzičara rodom iz Užica. Uz njihovih petoro dece; Kseniju, Hanu, Vasilija Juniora, Nikolu i Megan – koji su jedno drugom do uveta – u kući nikada nije dosadno, a tako će biti i za predstojeće praznike.

“Hristos Voskrese uz najlepše zelje našoj porodici, familiji, prijateljima u Srbiji. Poseban pozdrav za nase drage Užičane i Zlatiborce, da praznik proslave u zdravlju, radosti i u Bozijem blagoslovu”, poručuju Stankovići.

Srećan Uskrs familiji i prijateljima, dobro zdravlje, puno sreće i radosti želi porodica Mišić, sa tri plišana zeca i puno raznobojnih jaja.

Veliki pozdrav svima u Srbiji, Republici Srpskoj i pravoslavnim hrišćanima u celom svetu od srpske dijaspore iz Čikaga i redakcije Serbian Times-a!

Hristos vaskrse!

Tekst: Antonije Kovačević Kolaži: Ivana Milano Foto: Privatne arhive

Advertisement