Connect with us

Amerika

NAJBEZBEDNIJE MESTO U AMERICI: Point Roberts, odsečen od sveta i korona virusa

Published

on

Pošto je granica sa Kanadom zatvorena za sve osim neophodnog saobraćaja, ovaj gradić je sada poput ostrva, što je populaciji od 1.300 stanovnika do sada pomoglo da se sačuva od opasnosti koju predstavlja koronavirus

Sjedinjene Američke Države su za kratko vreme postale država sa najvećim brojem zaraženih i preminulih od koronavirusa.

Ipak, jedan grad je uspeo da ostane potpuno zaštićen.

U pitanju je Point Roberts, gradić smešten na malom poluostrvu.

Od ostatka zemlje ga deli jedan zaliv, a jedinu kopnenu vezu ima sa Kanadom.

Pošto je granica sa Kanadom zatvorena za sve osim neophodnog saobraćaja, ovaj gradić je sada poput ostrva, što je populaciji od 1.300 stanovnika do sada pomoglo da se sačuva od opasnosti koju predstavlja koronavirus, jer registrovanih slučajeva i dalje nema, navodi Gardijan.

Ovo je verovatno najbezbednije mesto u zemlji“, kaže Pamala Šepard, 65-godišnja žiteljka ovog i inače prilično izolovanog mesta, koje pripada američkoj državi Vašington.

Šef vatrogasne službe Kristofer Karlton kaže da su prošle godine u ovo mesto turisti i drugi posetioci vikendom dolazili sa oko 2.000 automobila, ali da je broj vozila sada opao na manje od stotinu.

“Sa ekonomske tačke gledišta, to pričinjava štetu našoj zajednici, kao što je slučaj i sa svakom drugom koja trenutno doživljava isto, ali, u nekom smislu, to ujedno i štiti našu zajednicu”, rekao je Karlton.

IZVOR: Nedeljnik FOTO: Wikimedia

Advertisement