Connect with us

Amerika

NAJGORI DAN ZA AMERIKU: Od korone umrlo 1.497 ljudi za 24 sata!

Published

on

Amerika je izbila na prvo mesto i kada se radi o broju potvrđenih pozitivnih slučajeva infekcije, sa 311.632 zaražena građana, odnosno trostruko više od Španije i Italije

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u SAD preko noći je skočio za 1497, a gotovo polovina, čak 788, zabeleženo je u Njujorku – što je najviši dnevni skor u bilo kojoj zemlji pogođenoj panedmijom do sada.

Ukupan broj mrtvih od kovida19 sada iznosi 8.500.

Amerika je izbila na prvo mesto i kada se radi o broju potvrđenih pozitivnih slučajeva infekcije, sa 311.632 zaražena građana, odnosno trostruko više od Španije i Italije.

Pored Njujorka, gde je od početka izbijanja epidemije od koronavirusa stradalo 3.500 ljudi, kao najveća žarišta zaraze vode se Nju Džerzi i Detroit.

Za stanovnike Velike Jabuke danas je “Dan D”, kada će se saznati da li će izdržati vrhunac pandemije koji se očekuje u narednim nedeljama.

Prizori iz bolnica i mrtvačnica pokazuju da Njujork jedva izlazi na kraj sa telima preminulih. Zbog prebukiranosti primorani su da leševe žrtava koronavirusa čuvaju danima u hladnjačama kamiona ispred pojedinih bolničkih centara.

Krematoriji su takođe produžili radno vreme kako bi odgovorili na trenutno stanje.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD možda predstoje “najteže” sedmice dok se u zemlji povećava smrtnost od koronavirusa.

“Nažalost, biće mnogo smrti… Biće smrti”, rekao je Tramp u subotu uveče, na početku dnevnog brifinga o epidemiji.

On je istovremeno izrazio nadu da će se zemlja uskoro ponovo otvoriti i da će se zaustavljena ekonomija vratiti na kolosek.

IZVOR: Daily mail/Serbian Times FOTO: Dailymail

Advertisement