Connect with us

aktuelno

DŽUDISTI OBRADOVALI VETERANE I SOCIJALNO UGROŽENE: U vanrednom stanju pokazali da su velika sportska porodica

Published

on

Džudo savez Srbije pomaže najstarijim članovima srpske džudo porodice – veteranima. Ovoj humanitarnoj akciji među prvima su se priključili članovi Džudo saveza Centralne Srbije koji već dele pakete.

“Zahvaljujući inicijativi predsednika DŽSS Ivana Todorova i predsednika UO prof. dr Milovana Bratića realizujemo ovu akciju i dostavićemo pakete pomoći našim džudo veteranima u što kraćem roku”, kaže za Niške Vesti Mirsad Nurkić, predsednik Džudo saveza Centralne Srbije.

Već koliko juče uspeli su da pakete koji sadrže sredstva za ličnu higijenu i životne namirnice podele u Nišavskom okrugu. Akciju u Centralnoj Srbiji, kažu, nastavljaju i u naredna dva dana. 

“Pridržavajući se svih propisanih mera podelili smo dužnosti Srećko Krstić, Miroslav Miljković i ja, a sa nama su i mlade snage. Sve što je bilo potrebno za pakete kupljeno je i spakovano, a uveliko se dele paketi”, kaže Nurkić.

Pomoć će dobiti narednih dana svi veterani velike džudo porodice. Paketi imaju dovoljno svega za 15 do 20 dana. Oni koji su već dobili pomoć i javno su se zahvalili svojoj humanoj porodici. 

Zadovoljstvo i radost dele sportisti i u međusobnom razgovoru, a ne samo u materijalnim stvarima koje svakako znače. Ipak, u vanrednom stanju sve je dobrodošlo, i razgovor i pomoć.

“Svi se zahvaljuju jer smo uz njih u teškom vremenu. A mi jesmo tu za njih i bićemo ukoliko bude i dalje potrebe jer smo sportska porodica. Za sve što našim članovima bude trebalo stojimo im na raspolaganju”, zaključuje Mirsad Nurkić.

Ali spisak nije potpuno zaključen. Ipak, Nurkić kaže da ako ovo stanje bude potrajalo, ili im se neko od veterana bude javio, vrlo rado će ponovo raditi akciju ovog tipa. Pomoć upućuju veteranima, ali i socijalno ugroženima iz džudo porodice. 

IZVOR: Niške vesti FOTO: DSCS

Advertisement