Connect with us

Amerika

NAJCRNJI DAN U SAD OD IZBIJANJA PANDEMIJE: Preminulo čak 1.269 ljudi, Leonardo Dikaprio osnovao Fond za hranu, Opra Vinfri prva donirala milion dolara

Published

on

Ukupno je od koronavirusa u SAD preminulo 5.926 osoba, a samo u poslednja 24 sata virus je odneo 1.169 života

U SAD je u poslednja 24 sata od koronavirusa preminulo 1.169 osoba, saopštio je američki Univerzitet Džons Hopkins i dodao je to dosad najveći broj mrtvih za jedan dan u jednoj zemlji od izbijanja epidemije.

Ukupno je od koronavirusa u SAD preminulo 5.926 osoba.

U SAD je u poslednja 24 časa registrovano još 30.000 osoba pozitivnih na koronavirus, a broj zaraženih se popeo na 243.000.

OPRA I LEO POMAŽU NAJUGROŽENIJIM AMERIKANCIMA

Kako bi pomogli ugroženim građanima, holivudski glumac Leonardo DiCaprio i Opra Vinfri donirali su milione dolara različitim humanitarnim organizacijama.

Zvezda Holivuda je zapravo osnovao američki Fond za hranu, koji je već prikupio 12 miliona dolara za pomoć zajednicama koje su pogođene koronavirusom.

FILANTROPI: Poklonili najmanje 10 miliona dolara u borbi protiv korone

Organizacija je u četvrtak objavila kako će sredstva biti usmerena za pomoć porodicama s niskim primanjima, starim osobama, porodicama sa sniženim primanjima za vreme pandemije i porodicama čija deca su korisnici besplatnih obroka u školama.

Prehrambeni fond sarađivat će s humanitarnim organizacijama World Central Kitchen i Feeding America.

“U vreme potrebe, tanjir hrane istovremeno je i vitalna prehrana i poruka nade od zajednice da nam je stalo i da smo ovde kako bismo bili sigurni da će sutra biti bolje stvari”, rekao je José Andrés, osnivač World Central Kitchen.

Uz DiCaprija, jedna od osnivačica Fonda je i filantropistica Laurene Powel Jobs.

Prve višemilionske priloge Fondu su uplatile kompanije Apple i Ford Fondation, prenosi AP.

Juče je i filantrop Oprah Winfrey saopšila da donira deset miliona dolara za ljude koji su ugroženi pandemijom COVID-19. Najavila je da će milion dolara dati Fondu DiCapria i Powel, a preostalih devet miliona dolara sličnim humanitarnim organizacijama.

IZVOR: Agencije FOTO: Printscreen

Advertisement