Connect with us

Srbija

NAJBOLJI VOZAČ U SRBIJI, 50 GODINA VOZI BEZ IJEDNOG PREKRŠAJA: Velizar ima dokaz iz suda i savet za sve za volanom

Published

on

Ovaj penzioner je ponosan što u dugogodišnjem vozačkom stažu nije pravio greške, a drugima za volanom savetuje da uspore

Meštanin sela Belo Polje kod Gornjeg Milanovca, Velizar Savić verovatno je jedini vozač u Srbiji koji je od Suda tražio i dobio uverenje da za 50 godina, koliko je za volanom, nije napravio nijedan prekršaj.

Prvi automobil dobio je od tasta na poklon. U to vreme, pre pola veka, bio je jedini vozač u pet sela. Iz tog raloga je često obavljao posao Hitne pomoći, sa namerom da pomogne kome god je potrebno od lokalnog stanovništva.

„I u banje sam vozio i u bolnice i porodilište i sve, gde god je trebalo. Neko se poseče, neko padne sa šljive, neko… ja sam to sve pomagao i bio sam dva puta davalac krvi toga koga sam odvozio u bolnicu“, priseća se Velizar Savić.

Velizar objašnjava da nije daleko putovao. Godišnje je prelazio nekih desetak hiljada kilometara od sela do sela i do obližnjih gradova, ređe do Makedonije ili Bosne. 

Ja sam vozio, od 70 nisam prelazio. Ko ‘oće brže nek prolazi. Ja idem desnom stranom i to ide tako

Velizar Savić

Konstanta je da je uvek vozio oprezno, poštujući svaki saobraćajni propis. Automobil je čuvao, a još više vodio računa o svakom detalju na putu. I danas je tako, ne odustaje od pažljive vožnje.

„Nisam dobar vozač za nekoga. Kao i sve, nekom valjaš, nekom ne valjaš. Ja sam vozio, od 70 nisam prelazio. Ko ‘oće brže nek prolazi. Ja idem desnom stranom i to ide tako“, navodi najobazriviji vozač u Srbiji.

Ponosan je što u dugogodišnjem vozačkom stažu nije pravio prekršaje, a drugima za volanom, ovaj penzioner, savetuje da uspore:

„Kad sede da požure, a kad voze polako. Sede oni u kafani pogledaju na sat, kaže – ja zakasnih. Odmah gas kol’ko ko može. E, a kod mene nijedanput nisu zaškripale gume“, iskren je on.

Velizar je želeo da dokumentuje da je vozač bez greške, pa je zatražio uverenje iz Suda u Gornjem Milanovcu. Sada ga sa ponosom pokazuje svima, a u planu ima i da napiše autobiografsko delo.

TEKST: RTS/Serbian Times FOTO: Printscreen/RTS

Advertisement