Chicago
46°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 15mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 29.82"Hg
УВ индекс: 1
ПетСубНед
45/41°F
45/39°F
41/32°F

Published 1 godina ranije

By admin

NAJBOLJI U ISTANBULU: Dokumentarni film “Vojničke ljubavi zauvek” osvojio prestižnu nagradu! (VIDEO)

Dokumentarni film “Vojničke ljubavi zauvek”, reditelja Željka Mirkovića, rađen u produkciji VFC Zastava Film i Optimistic film, osvojio je nagradu za Najbolji dugometražni dokumentarni film na upravo završenom Best Istanbul Film Festival, u Istanbulu, u Turskoj.

Film je već prethodno osvojio Grand Prix na Festivalu Zlatna Buklija u Srbiji.

Dokumentarni film “Vojničke ljubavi zauvek” predstavlja vanvremenska priču o traganju za ljubavlju i smislom života, ispričanu kroz svedočanstva istih junaka, mladih vojnika pre 20 godina i danas.

“Pre 20 godina nakon završenih osnovnih studija filmske i tv režije, posle osnovne obuke vojni rok sam nastavio u Zastava filmu. Ubrzo smo producirali su intimni dokumentarni film ‘Vojničke ljubavi’. To je bila vanvremenska priča o mojim prijateljima sa kojima sa služio prvi deo vojnog roka. To su bili mladići sa različitim sudbinama, iz različitih krajeva tadašnje Jugoslavije, neposredno nakon bombardovanja 1999. Ovi mladići su tada na jedinstven način preživljavali svoje ljubavne priče i maštali o budućnosti. Dvadeset i više godina kasnije, odlučio sam da potražim te momke sa kojima sam svojevremeno delio vojnički hleb i sa kojima smo napravili film ‘Vojničke Ljubavi’ i da napravimo priču o njima i njihovim vrednostima danas , posle toliko vremena”, rekao je reditelj Željko Mirković.

https://www.youtube.com/watch?v=zdS24uDSjGI&ab_channel=IgorStegic

“Vojno filmski centar ‘Zastava film’ je ponosan na činjenicu da je film ‘Vojničke ljubavi zauvek’ nagrađen na festivalu u Istanbulu. To je priča o ljubavi i porodici koje čine temelj i predstavljaju univerzalnu vrednost svakog društva. Ova filmska kuća 74 godine proizvodi filmska dela koje su pobrala mnogobrojna međunarodna priznanja posebno u ranijem periodu umetničkog stvaralaštva tako da ovo priznanje vraća Zastava film na stare staze uspeha što mu daje i poseban značaj”, kaže producent i direktor VFC Zastava filma Goran Ikonić.

Produkcija: VFC Zastava film, Optimistic film
Producenti: Pukovnik Goran Ikonić, Željko Mirković
Reditelj i scenarista: Željko Mirković
Direktor fotografije: Žarko Pekez
Kompozitor: Dejan Ilijić
Montažer: Pavle Nikić
Trajanje: 54 min.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Optimistic film
Foto: Printscreen YouTube / Igor Stegic

YOU MAY LIKE